ÇKA 7 milyon hibe verecek

Çukurova Kalkınma Ajansı Mikro işletmelere 7 milyon hibe verecek.

ÇKA 7 milyon hibe verecek
Haber: Atike Ceylan

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından,  Mikro işletmelerde kurumsallaşma ve rekabetçiliğin geliştirilmesi mali destek programı hakkında Silifke Ticaret ve Sanayi Odasında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yapılan bilgilendirme toplantısına Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Silifke Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Zahide Doğan, Çukurova Kalkınma Ajansı Adana Proje Uygulama birim Başkanı Türker Dölekoğlu, Esnaflar ve basın mensupları katıldı.

 

2016 yılında toplam mikro işletmelerde kurumsallaşma ve rekabetçiliğin geliştirilmesi projelerine 7 milyon lira mali destekte bulunacaklarını belirten Çukurova Kalkınma Ajansı Adana Proje Uygulama birim Başkanı Türker Dölekoğlu, asgari destek tutarının 25 bin azami destek tutarının da 250 bin lirayla sınırlı olduğunu söyledi.

 Dölekoğlu, “ 2016 yılında bölgedeki mikro ölçekli işletmelerin kurumsallaşma, ürün geliştirme ve çeşitlendirme yoluyla rekabet gücünün artırılması amacıyla, mikro işletmelerin kalite standartlarını artırması, pazarlamada yenilik, ürün geliştirme ve çeşitlendirme olanak alanlarının artırılması öncelikli hedefimizdir. Öncelik alanlarında hazırlanan projelere toplamda 7 milyon lira hibe verilecektir. Bu program kapsamında mikro işletmeler ve destelenecek sektörler gıda, içecek, kimya, plastik, tekstil, hazır giyim, makine, metal işleri, mekanik olmayan mineral ürünler, ayakkabıcılık, materyallerin geri kazanımı, mobilya imalatı, lojistik, turizm amaçlı asli konaklama tesisleri ve bilişim olarak belirlenmiştir. Mikro işletme, 10 kişiden az çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hâsılatı veya mali bilançosundan herhangi biri bir milyon Türk lirasını aşmayan işletmelerdir. Proje başvuruları 8 Nisan 2016 17.00’da sona erecektir.”diye konuştu.

Daha ayrıntılı bilgi için Çukurova Kalkınma Ajansı’nın resmi internet sitesi (www.cka.org.tr) temin edilebilirler.

 

 

Anahtar Kelimeler:
ÇKA 7 Milyon Hibe Verecek
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36