Deniz soğudu balık azaldı, Fiyat yükselince satış durdu

Deniz soğudu balık azaldı, Fiyat yükselince satış durdu

Deniz soğudu balık azaldı, Fiyat yükselince satış durdu

 

 ÖZEL HABER: ATİKE CEYLAN

 Mersin’in Silifke ilçesinde havaların soğumasının ardından denizde balık arttı. Soğuk hava nedeniyle ise avlanma yapılamadı bu kez de tezgahta balık azılınca fiyat arttı.

Yeşilovacık Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı ve Yetkin Balıkçılık işletmeler sahibi Mutlu Yetkin, geçen yıla oranla bu yıl denizden çıkan balık oranının üçte bir düştüğünü söyledi.

Başkan Yetkin, “Bizler havaların soğumasını bekleriz denizden balık almak için, fakat fırtına nedeniyle zaman zaman denize açılamıyoruz. O zamanda tezgahlar boş kalınca fiyatlar yükseliyor. Bu aralar bu süreci yaşıyoruz. Deniz soğuyunca balık ortaya çıkar. Bizde kısmetimizi kovalarız. Geçen hafta denizden çok balık alamadık. İnşallah bu haftadan umutluyuz” dedi.

Akdeniz balığı rağbet görüyor

 Özellikle Akdeniz balığı olan dil balığı, karides ve avcı balığı İstanbul Ankara gibi büyükşehirlerden rağbet görüyor. Oralara gönderiyoruz.  Bana bağlı bulunan 25-30 küçük tekne balıkçım var. iki  tane de trolümüz var. Buradan günlük gelen balıklar bölgenin ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.” Dedi

Vatandaş balık tüketmeli

Yerli vatandaşın çok fazla balık tüketmediğinin de altını çizen Başkan Mutlu, “Buna etki olarak gerek kent merkezinin dışında olmamız, gerekse vatandaşın balık kültürünün oturmamasından kaynaklı. Aslında her birey hafta da en az iki kere balık tüketmelidir. Biz balık pazarına vatandaşımızı bekliyoruz. Gelemeyenler için servis imkanımız bulunuyor. Balık fiyatlarımız ise gümüş 18, mercan 15, barbun 15 ila 45 lira arasında, yılan balığı 30, hamsi  ve sazan balığı 10, palamut 15 , cüpura ve levrek  20, karides ise büyüklüğüne göre 40 liraya kadar bulunmakta” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36