Melengiç Geçim ve Şifa Kaynağı

Melengiç Geçim ve Şifa Kaynağı

Melengiç Geçim ve Şifa Kaynağı

 HABER/ ATİKE CEYLAN

Mersin’in Silifke ilçesinde özellikle orman köylüsünün daha çok bildiği ve kış mevsiminde çerez olarak tükettiği melengiç meyvesi şimdilerde gelir kapısı oldu.

Melengicin faydalarının günden güne bilinmesi ile gelir getiren bir ürün halini alan melengicin kilosu 20-25 TL arasında satılıyor.

 Silifke’nin dağ köylülerince ormanlık kesimlerden topladıkları melengiçleri kurutup temizledikten sonra satışa hazır olduğunu ve özellikle kış mevsiminde soğuk kış gecelerinde vatandaşın çerez olarak in söylediler.

 Vatandaşlar, “Solunum yollarını açar balgam söktürücü öksürük için çok faydalı antiseptik oluşumundan ergenlik çağındaki sivilcelere saç diplerindeki yaralara ve tahrişlere karsı etkili olduğu bilinir. Ayak terlemesine karsı önleyici özelliği bulunduğu, böbrek kumlarını döker, ses tellerine iyi gelir. Şişmanlatıcı özeliliği bulunur. Yağından sabun yapılır. Saç dökülmesi ve kepeğe karsı etkilidir melengiç” diye konuştular



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36