"18 Mart Milletinin kahramanlık destanıdır"

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 101’inci yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

"18 Mart Milletinin kahramanlık destanıdır"

Çanakkale Zaferi’nin, Türk Tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran bir zafer destanı olduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa Turgut, “Ayrıca bu şanlı zafer, Türk Ulusu’na Atatürk gibi bir dahi lideri kazandırmıştır” dedi.

Turgut, Türk bağımsızlık savaşının temellerinin, Çanakkale sularında Conkbayırı’nda ve Anafartalar’da atılmış olmasını belirterek, yapmış olduğu açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: “Çanakkale Zaferi, bağımsızlık uğruna, canını seve seve feda etmeyi bir görev bilen aziz şehitlerimizin başarısı ve destanıdır. Elde etmiş olduğumuz bu muhteşem zafer, vatanımızın bütünlüğü ve ulusumuzun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin de en büyük ispatı olmuştur. Çanakkale Deniz Zaferi, Birinci Dünya Savaşı içinde ayrıca özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlık uğruna canını veren Türk milletinin kahramanlık destanıdır. Çanakkale’de kazanılan zafer, tüm dünyada da “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini kabul ettirmiş ve Aziz Türk Milleti’nin varlığını ortaya koymuştur.

Çanakkale Zaferi’ni kazandıran kahramanlarımızın, cesaretini, vatanını savunmak için verdiği onurlu direnişi iyi algılamalı ve bu vatan için nelerin feda edildiği gelecek kuşaklarımıza da iyi anlatılmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ni ve Şehitleri Anma Günü’nün yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36