23 Nisan Coşkusu Yüreklerden Caddeye Taştı

23 Nisan Coşkusu Yüreklerden Caddeye Taştı

23 Nisan Coşkusu Yüreklerden Caddeye Taştı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Silifke'de de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Anıt Meydanı’ndaki Atatürk Caddesinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

 Yoğun katılımın bayraklarla katıldığı 23 Nisan törenlerinde minik öğrencilerin ayrı ayrı gösterileri de ayrıca coşku kattı. Havanın sıcak olması 23 Nisan coşkusunu etkilemedi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Göksu İlkokulu öğrencisi Ayşe Döner’in şiiri ile devam etti.

Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Çiftçi konuşmasında,’’ Egemenliğimizin ve milli iradenin temel dayanağı olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışının 96. Yıldönümüne ulaşmanın coşkusuyla, kavuşmuş olduğumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sevinçle, neşeyle, Milletçe, birlik ve beraberlik içerisinde huzur ve güvenle kutluyoruz. ’’ Bağımsızlığın kıymetini bilen çocuklarımız, geleceğimizin en büyük teminatıdır.’’ Diyen Atatürk, sizlere verdiği değeri belirtirken, yarınımızın teminatı, bize milletin emaneti olduğunuzu, bu emanete ne kadar sahip çıkılırsa memleketimizin o kadar iyi hale geleceğini söylemek istemiştir. Sizler yaşadığınız her alanda ve her yerde, her şeyin en güzeline, layıksınız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi, şükran ve minnetle anar, siz çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutlar, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlarım.’’

 Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise yaptığı konuşmasında, ‘’ Milletçe 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz. Açlığın ve savaşın olmadığı bir dünyada yaşamak çocuklarımızın en temel hakkıdır. Bütün çocukların mutlu olduğu, hayallerini ve hedeflerini gerçekleştirebildikleri bir dünyayı kurabilmek mümkündür. Çocuklarımıza aydınlık bir gelecek hazırlama hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu anlamlı günde; geçmişten devraldığımız sorumluluklarımızın bilinciyle; bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizden aldığımız ilhamla Atatürk'ün milletimize hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma amacını gerçekleştirme kararlılığımızı bir kez daha tekrarlıyoruz.

"Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım,

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım!

Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım,

Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım."

diyerek her bir karışını mübarek kanlarıyla sulayarak bu toprakları bize vatan yapanları,

"Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir." diyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere onun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. "Biz eğilmez başlarız, her gün yeni bir zafere koşarız" diyerek Kocatepe’de haykıranlara, "Ya istiklal ya ölüm" anlayışıyla cennet bahçesine girercesine şehadete koşanlara, aziz vatanımızı işgal edip kirletme hevesindeki gafillerin hayallerini Sakarya , Akhisar, Dumlupınar, Balıkesir, Manisa, ...Denizli’de toprağa İzmir’de denize gömenlere, saçı kınalı Mehmetlere, al duvaklı Zeyneplere, kahramanlar doğurup "git oğlum git ya gazi ol ya şehit" diyebilen analara, ağzı dualı eli nasırlı ninelere, ak sakallı dedelere, eli silahlı kalbi imanlı babalara binlerce selam olsun...Bu ülkede kardeş kavgası çıkararak hain emellerini gerçekleştirebileceklerini zannedenlere inat; bütün tarihimizde olduğu gibi farklılıklarımızı zenginlik olarak görecek, yan yana gelecek, omuz omuza verecek, gönül gönüle olacak yeniden pekiştireceğimiz birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle bu ülkeyi hep beraber geleceğe, aydınlık yarınlara taşıyacak, yeniden dünyaya barışı, sevgiyi, insanlık değerlerini hakim kılacağız.Köklü büyük bir devlet olarak mazlumların yanında, zalimlerin karşısında olacağız. Milli birliğimizi zayıflatmaya yönelik hareketlere asla izin vermeyeceğiz. Bu vesileyle Aziz milletimizin birlik ve dirliğine kasteden terör odaklarını, cinayet şebekelerini, onların iç ve dış destekçilerini şiddetle lanetliyoruz. Silifke'nin cadde ve sokakları ile meydanına bayram coşkusunu yansıtan öğretmen, öğrenci ve çocuklarımız ile vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ülkemizdeki birlik ve beraberliğin güçlenerek devamına vesile olması temennisiyle ; aydınlık geleceğimizin mimarları ve sahipleri çocuklarımız başta olmak üzere Aziz Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, Selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’’

Kaymakam Cinbir’in konuşmasının ardından öğrencilerin dereceye giren şiir ve kompozisyonlarını okudu.  Yapılan şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler hediyelerini Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Özcan ve Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ‘dan aldı.

 Törene, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Özcan, Emniyet Müdürü Levent İzmir, İdare amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, il genel meclis üyeleri ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36