4. KÖPRÜNÜN TARTIŞMASI BÜYÜYOR

4. KÖPRÜNÜN TARTIŞMASI BÜYÜYOR

4. KÖPRÜNÜN TARTIŞMASI BÜYÜYOR

 

 

Mersin’in Silifke İlçesinde kısa zaman önce temeli atılan ve kentin ortasından geçen taş köprünün 180 metre ilerisine yapılan 4. köprü, kamu yararına olmadığı, yerinin yanlış olduğu ve kanunsuz yapıldığı iddia edilerek kamuoyunun tepkisini alıyor.

 ATİKE CEYLAN/SİLİFKE

Okyay Paylar isimli bir vatandaşın BİMER’e şikâyeti sonucu başlayan 4. köprünün çalışmalarının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulamalı imar planı bulunmadığı ve kıyı mevzuatını aykırı olduğu gerekçesi ile durdurulduğu iddialarına Silifke Belediye Başkanı basın aracılığı ile cevap verdi.

SİYASİLERDEN TEPKİ YAĞDI

Kanunsuz olduğu iddia edilen 4. köprü'ye tepki yağıyor.

AK Parti ve MHP ilçe başkanları köprünün yerinin çok yanlış olduğunu belirterek "Silifke'ye faydası yok" diye açıklamalar yaptı. Bunun yanı sıra sosyal paylaşım sitesinde kamuoyu fikir ayrıcalığına düştü.

Konuyla ilgili Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, köprünün yeri ve çalışmalar hakkında bilgi verirken, köprünün mecburiyetten yapılması gerektiğini, çünkü taş köprünün her an yıkılabileceğine dair ellerinde yetkili merciler tarafından yazılı uyarı belgesi bulunduğunu ve 4. köprünün de bütün engellemelere rağmen hızla yapımının devam ettiğinin altını çizdi.

Başkan Turğut; Yaklaşık iki yıl önce resmi kurumlardan bize gelen yazılarda Taş köprünün ayaklarının zayıfladığı anlaşıldı. Bize buranın trafiği ile önlem almamız gereken yazılar yazıldı. Çünkü gerçekten tehlike arz ediyor. Köprü normal gözükse de Suyun altındaki ayakları biz görmüyoruz. İşin doğrusu da Taş köprünün trafiğe kapatılması. Ama taş köprü trafiğe kapandığında Silifke’de trafik felç olacak. Şuanda bile trafik sıkıntısı var. Biz bu konuyu Ulaşım Koordinasyon Merkezine ilettik. Onlarda toplantılarında taş köprünün ayaklarının zayıfladığını. 4. köprü yapılıncaya kadar ağır vasıtalar hariç trafiğin devam etmesi kararı aldılar” dedi.

Kıyı kenar çizgisiyle ilgili açıklaması ise Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Esen Tol, “Bir sürü teknik eksiklikleri olduğunu bizde biliyoruz. Ama elimizdeki bu yapacak bir sey yok. Uygulama amaçlı imar planında da kıyı kenar çizgisi işli değil. İşli olsa ne olur. Denizlerden farklı olarak nehirlerde sadece işleniyor. İşli olsa da olmasa da şuanda yürüyen işi hiçbir şekilde engellemiyor” dedi

HİÇ BİR YARARI OLMAYACAK

AK Parti ve MHP İlçe Başkanları,  4’ncü köprüyü ‘Metropolleşme’ adı altında kanunsuz yapılan bir proje olarak görüyor.

AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin ise, kamu yararına bir çalışma olmadığını, sokakta vatandaşın bırakın kanunsuz yapımı, köprünün hiçbir şekilde ilçe trafiğini rahatlatmayacağını, aksine daha büyük bir çıkılmazın içine sokacağını ve uzun yıllar süren bir çalışmayla Silifke halkının oyalanacağını söyledi.

OLDU BİTTİYE GETİRİLMEMELİ

Köprü tamamlandığında köprüyü kimsenin kullanamayacağını da ifa de eden Çetin,  “ Köprü tamamlandığında kimse kullanamayacak maalesef. Kullanılmadığı gibi mevcut olarak kullandığımız taş köprümüzü de görüntü olarak bozacak. Bu durum kesinlikle israftan başka bir şey değildir. Bizler köprünün yapılmasına karşı değiliz fakat gerçek amacına hizmet edecek, ciddi projelerle ortaya çıkılmalı. Acildi, yaptık oldu bittiye getirilmemelidir.” diye konuştu.

AMACINA ULAŞMAYAN KÖPRÜ

Köprü tamamlandığında evlenecek genç çiftlerin fotoğraf çektireceği bir alan olacağını belirten Çetin,  “Bu köprünün yapılma amacı gençlerin köprüye gelip fotoğraf çektirmekse belediye kesinlikle amacına ulaşmış olacaktır.  Silifke’ye bir 4. Köprü yapılmalıydı ama yeri orası olmamalıydı.  Çünkü karşılığı olmayan bir köprü olmuştur.  Şimdi ki durumuna göre köprü sadece önünde fotoğraf çektirmeye yarayacak” dedi.

Başkan Çetin, bitiminde gösterişten yana bir farkının olmayacağını ve sadece görüntüsüyle ilgi çekip, ilçenin kalkınması adına hiçbir yarar sağlamayacağını kaydetti.

KARAYOLLARI BELEDİYE’Yİ YALANLADI

MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, yapımı devam eden 4’üncü köprü için yerinin çok yanlış olduğunu ve en kısa sürede bu yanlıştan dönülmesinin Silifke’ye yararı olacağını  düşündüğünü söyledi.

MHP'li Oğuz, “Bizler köprü için daha kullanışlı bir yer sağlanması konusunda defalarca yetkililere bildirdik. Belediye’nin bu köprüyü uygunsuz yere yapmasının tek geçerli nedeni, karayolları mevcut olan taş köprüyü yıkacak olmasıymış. Kara yollarından gelen açıklamaya göre belediyeyi yalanlayarak böyle bir durum söz konusu kesinlikle yok dediler” dedi.

PROJE BİZE GÖSTERİLMİYOR

Köprünün giriş çıkış kavşak ve çıkışlarının da planlarda bulunmadığını belirterek,

köprünün batı tarafında kesinlikle bir çıkış yeri olmadığının altını çizen Oğuz,   “Köprü için gidiş - geliş gibi işlenmiş hiç bir şey yok.  Belediye ise köprünün yapımı ile ilgili bir proje dahi bizlere gösterilmiyor. Ayrıca, bu köprü için 4 milyon gibi bir ihale bedeli olduğu söyleniyor.  Bu rakam piyasa araştırmasına göre çok yüksek bir rakam.  Bakıldığında belediyenin tüm parselleri bu köprü için satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan parsellerin geliri köprüde kullanacağız diyerek harcanıyor” şeklinde konuştu.

SİLİFKE’NİN ÖNÜNÜ KİMSENİN KESMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, ,“Hiç kimse kusura bakmasın. Silifke’ye yapılacak hizmetlerin önünü daha fazla kimsenin kesmesine izin vermeyeceğiz. Çekin siyasi emellerinizi ilçemizin üzerinden. Artık bu Silifke halkını kandırmaya bir son verin”.

 KÖPRÜ YERİ SİLİFKE’NİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPMAZ

Silifke’de geçmiş dönemlerde CHP ‘den Belediye Başkanlığı yapmış ve Silifke’nin ortasından geçen üçüncü köprü, “Feyyaz Bilgen, “Köprünün yapılmasına elbette ki hiç kimse hayır demez. Kente bir eser bırakmak bir hizmet yapmayı hele ki kalıcı bir hizmeti kim istemez ki. Ama yeri orası değil. Bu köprünün yapımı için benden fikir aldıklarında onlara su büklümü denilen mevkisinin oradan yapımına başlanıp, Ankara Mahallesinden Çamdüzü yoluna yani Konya yoluna bağlanılması gerektiğini anlattım. Yapılacak olan köprü öncelikle trafiği rahatlatmalıdır. Şuan trafik iflas etmiş durumda. Şuan ki yapılan köprü trafiği rahatlatmayacaktır. Bu köprü yapılırsa çok fazla trafiğe fayda sağlayacağını düşünmüyorum ancak yayaya hizmet sağlar. Bu konuyu belediye başkanlığı dönemimde imar planında eleştirmiştim.  Bağlantı yollara yok, Silifke’nin geleceğine yatırım yapan bir köprü değil. Silifke’ye hizmet yapmak istiyorsa acil sorunumuz olan otopark sorunun çözsün en büyük hizmeti yapmış olur. Bu köprünün yapımına karşı değilim fakat şuan ki haliyle Silifke’ye hizmet etmeyecektir” dedi.

 BU HALİYLE KAMU KAYNAĞININ İSRAFI OLACAKTIR

2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den Silifke Belediye Başkan Adayı olan ve şuanda Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Belediye Başkanlığı görevini yürüten Bilal Özkan, “Yapılacak olan köprünün kent içindeki trafik akısına çözüm bulması ve hem de kentin ilerlemesine vesile olacak bir yatırım olarak da görülmelidir. Köprünün mutlaka çevre yolları bağlantılarını yapılmalıdır. Öyle çıkmaz sokağa bakan köprü ucuyla değil, Silifke Sarıcalar Mahallesi, Sayağzı ve Tosmurlu mahallesinden Konya yoluna bağlanarak yapılmalı. Bir ucu da Mersin- Antalya yolu bağlantılı olmalıdır. Aksi takdirde kamu kaynağının israfı olacaktır” dedi.

5. VE 6. KÖPRÜYÜDE YAPACAĞIM

Verilen bütün tepkilere kararlılıkla karşısında duran Başkan Turgut, “Kim ne yaparsa yapsın hizmet yapmamız engellenemez. İstedikleri kadar çomak sokmaya çalışsınlar biz 4. köprüyü de, 5. köprüyü de 6. köprüyü de yapacağız.  Kamuoyunda da bu konuda destek bekliyoruz. Siyasetin amacı da belki bu hizmet etmek isteyenle engellemek isteyenlerin mücadelesi olur ama bu mücadeleyi her zaman hizmet etmek isteyen kazanırdı” dedi.

  Tartışmalar sürerken köprünün yapımının ise devam etmekte olduğu gözlendi.
 Sosyal paylaşım sitesi üzerinden yorum yapan Silifke halkı ise ikiye bölünmüş durumda. Vatandaşların bir kısmı köprünün yapımına destek verirken, bir kısmı ise yerinin yanlış olduğu konusunda düşüncelerini ifade ediyor.

 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
M. Süleyman Koçak 8 yıl önce

Otel Çadır doğu yanıyla PTT arasında yapılacak bir köprünün Taş Köprü trafiğine uygun bir alternatif olabileceğini düşünüyorum.

Avatar
Mustafa 8 yıl önce

4. Köprü yeri hiçuygundeğil

banner36