Dün gece Göksu Deltası’nda çıkan yangın söndü

Dün gece Göksu Deltası’nda çıkan yangın söndü

Dün gece Göksu Deltası’nda çıkan yangın söndü

 

Mersin’in Silifke ilçesindeki  bulunan ve Uluslararası Ramsar Sözleşmesi ile koruma altında olan Göksu Deltası’nda dün akşam çıkan yangın kendiliğinden söndü.

  HABER: ATİKE CEYLAN

Göksu Deltası’nın Taşucu Mahallesi Çavuşbucağı Mahallesi yakınlarındaki sazlık alanda dün akşam saat 21.00 sularıda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Arazi şartlarının uygun olmaması nedeniyle  itfaiye ekiplerince müdahale edilemeyen yangın, bugün sabaha karşı kendiliğinden söndü.

 Yangının etrafa sıçramaması için itfaiye ekipleri hazır bulunurken, bataklık ve engebeli arazi olması nedeniyle kendiliğinden sönmesi beklenen yangında yaklaşık 70 dönümlük sazlık alan yandı.

 Aynı zamanda Kuş Cenneti adını göç alan bir sazlık olmasından alan Göksu Deltası içerisinde yaklaşık 300 ‘ün üzeride kuş türünü ve 400’ün üzerinde bitki türüne ev sahipliği yapıyor.

Çıkan yangından kuşların barınma ve yumurtlama alanlarının yok olduğu belirtilirken, yangın sonucunda bazı kuş türlerinin yuvalarında yanmış olabileceği ve bitki türlerinin yok olabileceği vurgulandı.

 Geçtiğimiz günlerde Göksu Deltası hakkında bilgi veren Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir,  Göksu Deltası’nda  kaçak avcılığı önlemek ve çıkan yangınlara daha kolay müdahale etmek amacıyla kameralarla izleneceğini açıklamıştı.

Kaymakam Cinbir, konuyla ilgili projelerinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğüne sunulduğunu, bu yıl içinde hayata geçirecek olan projeyle  Göksu Deltası’nın kamera sistemiyle izleyip yangınlara anında ve daha etkin müdahale edilmiş olacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36