Engelli Yörük Kızının akülü araç sevinci

Engelli Yörük Kızının akülü araç sevinci

Engelli Yörük Kızının akülü araç sevinci

 

 

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Çatak Köyünde yaşayan engelli  Yörük kızı Cennet’e İzmirli bir hayırsever tarafından akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.

 

 HABER: ATİKE CEYLAN  KAÇAR

22 yıl önce ağaçtan düşerek omurilik felci geçiren Yörük Kızı  Cennet Ateş, “Dünyada’ da hala iyi insanlar da varmış. Allah ondan razı olsun” diyerek sevincini dile getirdi.

Özellikle Yörükler konusunda oldukça hassas olan ve sosyal medya bloğundan gönül köprüsü kurarak ihtiyaç sahiplerini bulan Hayırsever İş Adamı Halil Öz, bu kez Silifke’de gönül köprüsü kurdu.

Tekerlekli Sandalyeyi Yörük kızı Ayşe Ateş’e teslim eden Halil Öz, akülü tekerlekli sandalyesine binmesine de yardımcı oldu.

Akülü Tekerlekli sandalyesi ile birkaç tur atan Yörük Kızı Ateş, “Allahrazı olsun verenden vesile olandan. Ben 40 yaşındayım, 22 yıl önce ağaçtan düştüm o günden bu yana da tekerlekli sandalyeye mahkum oldum. Kullandığım tekerlekli sandalye  manüeldi ve çok zorlanıyordum. Her zaman akülü bir aracım olsun istedim ama imkanlarımız elvermedi. Bugün böyle bir haber alınca dünyada iyi insanların hala olduğuna ve umudumuzu kaybetmememiz gerektiğine bir kez daha inandım. Buradan İzmir’e kucak dolusu sevgi ve dualarımı gönderiyorum. Bana bu sandalyeyi teslim eden ve aracı olan Halil beydende allahrazı olsun” diyerek sevincini dile getirdi.

6  yılda 60 bin kilometre giderek 100 köy okuluna 60 bine yakın kitap,  çanta ve kırtasiye yardımı, 4 şehit kütüphanesi , 10 akülü, 1 aküsüz sandalye, Yörük çadırı ve Türk bayrağı gibi ihtiyaçları dağıttığını belirten Hayırsever Halil Öz, “Bugünde Silifke’de olmaktan ve bu Yörük kızımıza akülü aracını vermekten mutluluk duyuyoruz. Bu mübarek günde gönül köprüsü kurmak beni oldukça mutlu etti. Yörük çocuklarına yardımda bulunduğumu ve gönül elçiliği yaptığımı öğrenen İzmirli bir Hayırsever vatandaş beni aradı ve mutlaka Yörük çocuğu olması şartı ile bir akülü araç vereceğini söyledi. Bende aştırdım ve Ayşe Ateş’i buldum. Bugünde aracını teslim ediyorum. Bizlerde çok mutlu olduk” dedi.

İzmirli hayırsever ile telefonda görüşme şansı bulan Engelli Yörük kızı Ateş, duygularını dile getirip teşekkür etti.

Yeni aracıyla birkaç tur atarak sürmesini de örenen Yörük Kızı Ateş yeğeni Rıza ateş ile köyüne dönmek üzere yola çıktı.

Hayırsever Halil Öz ise elindeki diğer akülü tekerlekli sandalyeyi ise Mut ilçesinde yine bir köy okulundaki Yörük çocuğa vermek için yola çıktı.

 





 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36