İMAMEVLERİ İÇİN KİRA İSTENMESİ

İMAMEVLERİ İÇİN KİRA İSTENMESİ

İMAMEVLERİ İÇİN KİRA İSTENMESİ

  

 

 

İmamevleri için kira istenmesi

 

Bağımsız Diyanet Sen’den Kaymakam Cinbir’e Ziyaret

 

Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Köse, Silifke İlçe Temsilcisi Murat Tekin ile birlikte Silifke kaymakamı Sayın Şevket Cinbir’i makamında ziyaret etti.

 

Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Köse, Silifke Belediyesi tarafından köy ve kasaba statüsünde olup 5216 sayılı Büyükşehir Belediye kanununda değişiklik yapılmasıyla mahalle statüsüne kavuşan yerlerde bulunan cami lojmanlarından kira alınmak istendiği ve konuyla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Hukuk Müşavirliğinin görüşü olduğunu, cami görevlilerinin mağdur edildiğini ve cami lojmanlarına kira talep edilmesi sorununun çözülmesi için yardımda bulunuldu.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise konuyla yakından ilgilenerek Silifke Belediyesine cami lojmanlarından ve imamevlerinden kira almasının yasal olmadığını belirterek derhal bu uygulamanın sona erdirilmesi talimatını verdi. 

Büyükşehir yasasıyla birlikte mahalleler mülk edinemiyor. Köy tüzel kişiliklerine ait imamevleri, tarlalar, camiler köylü tarafından yapılmıştır.

Bütün bu mahallelerde çalışmalar yapılmış ve yapılmaya da devam edilmektedir. Buralar hazineye yani milli emlaka devredildi. Bu taşınmalar valilerle oluşturulan paylaştırma komisyonunun kararıyla bakanlıklara iletildi. Büyükşehir belediye ilçe belediyesi veya Büyükşehrin bağlı birimlerine devrediyor. Kanuna göre; camilerin ilgili olduğu diyanet.İşleri, Sağlıkla ilgili yerleri sağlık bakanlığı, milli eğitimle ilgili yerler ise milli eğitim bakanlığına tahsisi yapılıyor. Büyük kısmı hazineye devredildi. Kalan kısım devredilecek ancak bu yerler binalar belediye devredilmiş gibi o düşünce ile kira istenmiş geriye dönük. Yani 2 yıllık gibi bir zaman. Buraları köylüler yaptı Buralar hazineye devredildi. Kira alınıp alınmayacağına milli emlak karar verir. Alınacaksa milli emlak tarafından alınır.

Belediyenin imamların imamevi olarak kullandığı bu yerlerden kira alması gibi bir şey söz konusu değil. Nitekim belediyeyle yazışmamızda bu taleplerinden vazgeçtiklerini söylediler” dedi.

Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Köse sendika olarak her zaman din görevlilerinin yanında oldukları, idareler tarafından yanlış uygulamaların olduğunda ise bunlardan düzeltilmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi için her zaman yasal hükümler çerçevesinde çalıştıklarını belirtti.

Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Köse, Silifke kaymakamı Sayın Şevket Cinbir’e din görevlilerinin sorunlarıyla yakından ilgilendiği için din görevlileri adına teşekkür etti.

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36