Kaymakam Cinbir, 7 bin kişiyi aynı sofrada buluşturdu

Kaymakam Cinbir, 7 bin kişiyi aynı sofrada buluşturdu

Kaymakam Cinbir, 7 bin kişiyi aynı sofrada buluşturdu

  

 

 

Mersin’in Silifke İlçesinde Kaymakam Şevket Cinbir tarafından düzenlenen iftar yemeğinde binlerce Silifkeli iftar sofrasında buluştu.

 

 

Kaymakam Cinbir, iftar sofrasında Silifkelileri buluşturdu

 

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Paylaşma ve kaynaşmanın en güzel örneklerinden birine ev sahipliği yapılan iftar yemeğine 

7 bin kişi katıldı. Silifke Şehir Stadına dolan binlerce kişi aynı anda orucunu açıp duasını etmenin mutluluğunu yaşadı.

 

Silifke Kaymakamlığı tarafından, Silifke Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türk Kızılayı Silifke Şubesi, Diyanet Vakfı Silifke Şubesi, Silifke Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile kurulan Silifke Sofrasına çok sayıda Silifkeli katılırken,

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, eşi Hayriye Cinbir masaları gezerek gelen Silifkelilerle tek tek ilgilendi. Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altınok, Belediye Başkan Yardımcısı Enes Buğra Genç, MHP Silifke İlçe Başkanı Levent Noğay, AK Parti ilçe Başkanı Mustafa Çetin, Cumhuriyet Başsavcı vekili, Silifke Adliyesi savcı ve hakimleri,  kurum müdür ve amirleri, oda başkanlarının yanı sıra gazi ve şehit ailesi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İlahi dinletisi ve semazen gösterilerinin düzenlendiği iftar yemeği vatandaşlar tarafından büyük beğeni aldı.

Ezanın okunmasıyla açılan oruçların ardından Kaymakam Şevket Cinbir bir konuşma yaptı. Kaymakam Cinbir konuşmasında, ’’Ramazan atmosferinin neşe ve coşkusunun en fazla yaşandığı yer iftar sofralarıdır.’’

İftar programında konuşma yapan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir,  ‘Değerli Silifkeliler, Değerli Konuklar;

            Rahmet ve bereketiyle hayatımızı zenginleştiren mübarek ramazan ayının son günlerinde;Silifke Belediyesi,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türk Kızılayı Silifke Şubesi,Diyanet Vakfı Silifke Şubesi, Silifke Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği  kurduğumuz bu iftar soframıza teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyor, hoşgeldiniz diyorum.

 

Ramazan atmosferinin neşe ve coşkusunun en fazla yaşandığı yer iftar sofralarıdır. Bu huzuru ve güzelliği bütün boyutlarıyla yaşamak için iftar sofralarımız garip, yoksul, muhtaç, akraba, dost ve komşularımızla buluşma sofralarımız olmalıdır. İftar sofraları, işvereni çalışanıyla, amiri memuruyla, evladı anne-babasıyla, zengini fakir ile iman, kulluk ve kardeşlik düzleminde buluşturan sofralar olmalıdır.

Gereksiz şatafat, gösteriş ve israf ile sofralarımızın bereketine ve güzelliğine gölge düşürülmemeli diye düşünüyoruz.

 

Ramazan Allahın bir çağrısıdır. Ramazan bizi barış yurduna davet etmek için gelir. Bize, dünyamızı barış yurduna döndürmek için gelir. Ramazan bizi doğrulardan kılmaya, bize iyilik ve güzellik getirmeye, insanlık değerlerini yeryüzünde egemen kılmamıza yardımcı olmaya gelir.

İnsanoğlu olarak unutuyoruz. Kendimizi, Rabbimizi, dostumuzu, kardeşimizi, yetimi, fakiri, mazlumu unutuyoruz.

Her sene gelen ramazan bize hatırlatmaya gelir. Bize kendimizi, Rabbimizi, yanı başımızda varlığının farkında olmadığımız kardeşimizi, annemizi, babamızı, komşumuzu, ailemizi, unuttuğumuz her şeyi bize hatırlatmaya gelir. Ramazan bir hatırlatma ayıdır aynı zamanda. Ramazan bize fani olanları hatırlatır. Baki olanları hatırlatır. Dünyanın faniliğini, gücün servetin faniliğini hatırlatır. İyiliğin, güzelliğin, erdemin, faziletin, adaletin, ahlakın baki olduğunu hatırlatmaya gelir. Unuttuğumuz bütün değerleri hatırlatmaya gelir. Ramazan bize yanı başımızda sürekli kalbini kırdığımız kardeşimizi hatırlatır. Kaybettiğimiz kardeşlik rüzgarını getirir bize her sene. Örselenen kardeşliğimizi tamir etmeye gelir. Kırdığımız gönülleri yeniden yapmaya gelir.

 

Allah her sene Ramazanı bize göndererek, Peygamberimizin kalbine Kur'an'ı vahyettiği gibi her birimizin kalbine Kur'an'ı yeniden getirir. Sadece midemize değil, dilimize, gönlümüze, aklımıza, gözümüze tutturduğumuz oruçla bize değişim imkanı sunar. Bize cennet sevinçlerini tattıran iftarla bizi değişime tabi tutar. Huzurun kaynağı olan Teravihle gecenin kıyamıyla bizi değiştirmeye çalışır. Lokmalarımızı helalleştiren zekatla, fıtratımızın sadakası fitreyle bizi değiştirmeye çalışır. Kadrimizi yücelten Kadir gecesiyle bize yeniden diriliş imkanı sunar. Bayramın getirdiği sevinçle bize muazzam bir değişim imkanı sunar.

 

Bayramda yetimleri unutmayalım.

Bir çocuk için bayramlık, bayramın gelişi demektir. Hele yetim bir çocuksa onu yalnız, garip ve mahzun bırakmamak bizlerin üzerine düşen en büyük vazifedir.

Bu Ramazan, ilçemizde Allah’ın bizlere emaneti olan yetim çocukların bayramlık ihtiyacını karşılayarak, bayram sabahına daha mutlu kalkmalarına vesile olabiliriz. Hayırseverlerimiz 100 Lira gibi bir harcama yaparak bir yetimin bayramlık ihtiyacını karşılayabilirler. “Bir Yetim de Benim olsun” diyerek bu seferberliğe katkı sağlayabilirler. Yapacağımız yardımları da infak adabına, ihsan ahlakına uygun olarak, incitmeden, gösterişe asla kapılmadan yapmalıyız.

 

Değerli Silifkeliler, Sevgili Dostlar;

 

2300 yıldır insan yaşamının olduğu bilinen, Toros Dağlarından topladığı suyu Silifke Kalesinin eteklerindeki tarihi Roma Köprüsünün ayaklarının altından geçerek Akdeniz’e ulaştıran Göksu Nehrinin taşıdığı zengin alüvyonların oluşturduğu Göksu Deltasında 300'den fazla kuş türüne ev sahipliği yapmanın yanı sıra çok çeşitli ve birbirinden değerli tarım ürünleriyle sahip olduğu bereketi dünya insanlığı ile paylaşan Silifke ilçemiz; kültürden-gençlik spora, eğitimden-sağlığa, sanayiden-ulaştırmaya, sosyal yardımdan-sosyal hizmetlere, tarımdan-turizme birçok alanda gerçekleştirilen ve yapılmaya devam eden yatırım ve hizmetlerle Çukurova-Antalya yolu üzerinde Karaman, Konya ve Ankara gibi çok önemli kentlerin Akdeniz’e ulaşacağı bir merkez olma yolunda ilerlemektedir. Bir taraftan Silifkemiz’in turizm-kültür, tarım, sanayi, ticaret alanlarındaki sahip olduğu gerçek potansiyelini harekete geçirmeye yönelik proje üretme ve bu projelerle; Silifke’nin gelişmesinin yanı sıra Silifkelilere daha iyi hizmet etme, kimsesizlerin kimsesi olmaya yönelik çalışmalarımızda görev alan, Kaymakamlığımızla işbirliği yapan, destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum.

 

Ramazan ayı boyunca İlçemizde; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yapılan yardım ve desteklerin yanısıra, odalar, vakıf ve dernekler, hayırsever vatandaşlar tarafından sağlanan imkânlarla yoksul vatandaşlarımızın sıkıntıları giderilmeye çalışılarak toplumumuzda güzel bir yardımlaşma ve dayanışma örneği sergilenmiştir.

 

Kaymakamlığımızca İlçe merkezinde ve çeşitli mahallelerimizde kurulan iftar sofralarında her kesimden vatandaşlarımız ile buluşularak; devlet -vatandaş ilişkilerinin geliştirilmesi, birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesi, komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesi, toplumda sosyal yardımlaşma ve dayanışma anlayışının artırılması, bizi biz yapan değerlerimizin bir kez daha hatırlatılması, toplumda farkındalık ve sosyal sorumluluk bilincinin oluşturulmasına yönelik çalışmalar sürdürülmüştür.

 

Bu güzel çalışmalara katkıda bulunan her kurum, kuruluş ve kişiye gösterdikleri sosyal sorumluluk anlayışından dolayı teşekkür ediyor, bu kardeşlik ve güzel komşuluk anlayışının yıl boyunca devamını diliyorum.

Farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olması temennisiyle; başta Aziz Şehitlerimizin bizlere emaneti olan Şehit aileleri ve Kahraman Gazilerimiz olmak üzere herkesin Ramazan Bayramını kutluyor, daha çok güzelliklerin paylaşıldığı, gözyaşı ve açlığın olmadığı, barış ve sevginin hakim olduğu bir dünyada sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle,

Selam, saygı ve sevgiler sunuyorum.

Bu iftar sofrasında buluştuğumuz binlerce Silifkeli ile; Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz diken terör örgütüne karşı sınırlarımız ötesinde devam eden Pençe Harekatına katılan Mehmetçiğe başarı dileklerimizi iletiyor, Şehit olan Yiğitlerimize Allah'tan rahmet, Aziz Milletimize başsağlığı diliyoruz.

 

Bu vesileyle ;Türkiye Cumhuriyetine vatandaş olma, Aziz Türk Milletinin bir ferdi olma ayrıcalığı ve gururunu bize yaşatan ecdadımıza,

"Biz eğilmez başlarız, her gün yeni bir zafere koşarız" diyerek Kocatepe’de haykıranlara, Urfa'yı Şanlı Antep'i Gazi, Maraş 'ı Kahraman yapanlara, Sakarya'yı şahlandıranlara, "Ya istiklal ya ölüm" anlayışıyla cennet bahçesine girercesine şehadete koşanlara, aziz vatanımızı işgal edip kirletme hevesindeki gafillerin hayallerini Anadolu'da toprağa, İzmir’de denize gömenlere, saçı kınalı Mehmetlere, al duvaklı Zeyneplere, kahramanlar doğurup "git oğlum git ya gazi ol ya şehit" diyebilen analara, ağzı dualı eli nasırlı ninelere, ak sakallı dedelere, eli silahlı kalbi imanlı babalara, Nezahat Onbaşılara, Kara Fatmalara, Kastamonu dağlarını İstiklal Yolu yapmış Şerife bacılara ve memleketin bölünmez bütünlüğü için terör örgütleri ve ihanet şebekeleri ile mücadele ederken vatan, cumhuriyet, demokrasi ve milli irade için can veren yiğitlere, aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize ( buradan-Silifke şehir stadından) binlerce selam olsun.

Birlik ve dirliğimiz daim, yarınlarımız aydınlık olsun.

Bu şehir stadını dolduran Silifke ailesinin siz değerli fertlerine, yedi bin misafirimize büyük bir heyecan ve titizlikle bu iftar sofrasını kuran; Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere Milli Eğitim,Kızılay Silifke Şubesi,Diyanet Vakfı Silifke Şubesi, Kaymakamlık,Silifke  Belediyesi,Gençlik ve Spor Müdürlüğü çalışanlarına,Silifke Öğretmenevi Müdürü ve ekibine, ekipman desteği sağlayan Büyükşehir Silifke ve Erdemli Koordinasyon Müdürlükleri,Mut ve Gülnar Belediyelerine ve çok değerli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

İftar programının ardından vatandaşlar Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36