KAYMAKAM CİNBİR’DEN HALKA DAVET

KAYMAKAM CİNBİR’DEN HALKA DAVET

KAYMAKAM CİNBİR’DEN HALKA DAVET

  Silifke halkını tarım günlerine bekliyoruz

 HABER: ATİKE CEYLAN

Silifke’de bu yıl ilk defa düzenlenecek olan tarım günleri hazırlıklarına tamamlandı.

Silifke Kaymakamlığının öncülüğü ve liderliğinde, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde Silifke Belediyesi, odalar, kooperatifler, sivil toplum örgütlerinin destekleriyle bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Silifke Tarım Günleri için Silifke Kaymakamlığı toplantı salonunda basın açıklaması yapıldı.

Silifke’de görev yapan yerel basın mensuplarıyla bir araya gelinen toplantıya Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Silifke Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulah Süngü ve Ticaret Odası Sekreteri Yıldırım Baydar katıldı.

Yapılacak olan tarım günleri hakkında bilgi veren Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, 27-28-29 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan tarım günleriyle ilgili çalışmalarımızı tamamladık.

Şuan için 63 firmamız stand yeri aldı. Bunun için Mersin merkez ve ilçeleri başta olmak üzere stantlar tutulurken, Çanakkale, Isparta, Antalya, Niğde, Maraş Karaman gibi illerimizden de oldukça yoğun bir talep aldık. Bu bizler için oldukça önemli. Silifke’nin tarımı açısından büyük önem arzediyor.  27-28-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz tarım günlerinde gelen firmalara tarım alanlarımız gezdirilecek. Bu anlamda marka şehir Silifke bir kez daha tanıtılacak. Silifke’nin verimli topraklarında üretilen kaliteli sebze ve meyveleri yerinde inceleme şansı sunulacak. Silifke’nin İç Anadolu, Ankara, Konya, Karaman’ın Akdeniz’e açıldığı bir kapısı olma özelliğinden dolayı tarımda da önemli yol kat edeceğimiz inanıyorum. Bu anlamda tüm Silifkelileri davet ediyoruz. Silifke bizim hepimizin tanıtım çabalarına duyarsız kalmayalım” dedi.

EĞLENCE BÖLÜMÜ İPTAL

‘Daha önceden eğlenceli bir tarım günü tertip etmiştik fakat son günlerde hemen hemen her gün anaların babaların yüreklerine kor düşen haberleri alıyoruz” diyerek sözlerine devam eden Kaymakam Cinbir, “Bu şartlar altında eğlenceli bir tarım günü yapmak bizlere yakışmaz. Aziz şehitlerimizin ailelerini acısını yürekten paylaşıyoruz. Bu anlamda bu bölümü programdan çıkarttık. Bunun yanı sıra sanatçı getirilmesi için ayrılan 30 bin lira gibi bir kaynağı da ilçemizde faaliyete geçirdiğimiz eski adı himayetim olan fakat sonradan ismini ‘Ailem’ olarak değiştirdiğimiz projeye aktarıldı” dedi.

OTELLER %50 DOLDU

Silifke bölgesi için turizm alanında da destek olacak olan bu tarım günlerinde gelecek olan misafirlerimiz için otel motel ve pansiyonlardan yerleri ayrıldı. Şuanda bölgemizdeki otel, motel ve pansiyonların %50 kapasitesi dolu durumda.  Bu anlamda da küçükte olsa ilçeye girdisi gözle görülür bir şekilde ortaya konmuş olacak” dedi.

27-28-29 Nisan tarım günlerine tüm Silifke ve bölge halkını davet eden Kaymakam Cinbir, açılışın 27 Nisan günü sabah saat 10.00’da olacağını belirtti.

 

 

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36