KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı Silifke'de Kutlandı

KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı Silifke'de Kutlandı

KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı Silifke'de Kutlandı

 

 HABER: ATİKE CEYLAN

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı, Mersin'in Silifke ilçesindeki Kıbrıs Şehitliği'nde düzenlenen törenle kutlandı.

 

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 43. yıl dönümü  Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve Silifke Protokolü Kıbrıs  Gazileriyle birlikte Kıbrıs Şehitliğinde kutlandı.

 

Şehitlikte düzenlenen tören Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Ardından günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir yaptı.

Kaymakam Cinbir, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Türkiye için önemli bir ülke olduğunun altını çizerek, Kıbrıs şehitlerini saygıyla andığını ve şehitlerimiz ile birlikte omuz omuza savaşan gazilerimize duyduğu minneti de dile getirdi.

 

Yıldönümü gerek Kıbrıs’ta yaşayan soydaşlarımız, gerekse Anadolu'da yaşayan bizler açısından çok önemli bir dönüm noktasıdır. Her yıl burada Kıbrıs Konsolosluğunun katılımı ile gerçekleştirilen anma programı, bu sene Konsolosluğun kendi kararı ile Silifke'de herhangi bir program gerçekleştirilmedi. Mersin'de gerçekleştiriliyor. Biz de burada oluşturulmuş bir hatıra ormanı var. Silifkeliler açısından, Kıbrıs Barış Harekatı farklı bir anlam ifade ediyor. Bu vesile ile Kıbrıs harekatına katılan, Beş Parmak Dağları'ndaki destanları yazarken toprağa düşen aziz Kıbrıs şehitlerimiz olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmetle minnetle şükranla anıyoruz. Gazilerimize sağlık sıhhat diliyoruz” dedi.

 

Kıbrıs Gazisi 65 yaşındaki Saraydın Mahallesinden İbrahim Selvi ise birlikte barış harekatına katılan ve orada şehit düşen silah arkadaşlarının temsili mezarlarını ziyaret edip dua etti.

 

Kıbrıs Gazisi Selvi, 3 Mart 1974 yılında askere gittiğini anlatırken, Göçlük Donanma Birliğinden Mersin Çıkartma Birliğine geçerek buradan Kıbrıs adasına geçtiklerini ve orada harekata katıldıklarını söyledi.

Gazi Selvi, “Harekatla birlikte benimde askerliğim bitmiş oldu. Orada birlikte omuz omuza  savaştığımız şehitlerimizin ruhları şad olsun. Bu memleket onlara minnet borçludur” dedi.

 








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36