KÖR MÜSÜNÜZ?

Vatandaşın engelliye engeli

KÖR MÜSÜNÜZ?

Haber: Atike Ceylan Kaçar


Silifke kent merkezindeki kaldırımlara uygulanan hissedilebilir yüzey uygulamalı kaldırımlar işgal ediliyor.

Görme engelliler vatandaşları yönlendirmek için yapılan, ayakaltından hissedilebilen hissedilebilir yüzey uygulamalı kaldırım ve yollar, kimi yerde bir araca,  kimi yerde ise üst geçide çıkıyor. Silifke kent merkezi içinde özellikle sürücüler, araçlarını bu yol güzergâhı üzerine bırakıyor. Atakent beldesindeki durum ise daha da ilginç hal alıyor. Atakent’te bu yolu takip eden engelli kör vatandaş üst geçide tosluyor.

Hal böyle olunca engelli vatandaşlara verilen değer ve toplumdaki duyarlılığımız ortaya çıkıyor. Bütün bunların yanı sıra aynı güzergâhlar kaldırıma yerleştirilen elektrik panosu, yol levhası ve reklam dubalarıyla işgal ediliyor.

Kaldırımda yürüyen engelli vatandaşlar kendilerine yol gösteren iz şeridini takip ederek gittiklerinde karşılarına çıkan engeller karşısında şaşıp kalıyorlar.

Görme engelli oldukları için normal insanlardan daha dikkatli olmak zorunda olduklarını dile getiren görme engelli Mustafa Saat, ‘hissedilebilir yüzey uygulamalı bu kaldırım ve yollarda vatandaşın oluşturduğu engelin kendilerini daha zor durumda bıraktığını ve önlem alınması gerektiğini belirtti.

 

Görme engelli Mustafa Saat, “hissedilebilir yüzey uygulamalı taşlardan yollar oluşturuldu. Engellilerin ulaşımlarını kolaylaştırmak için yapılan çalışmalar, kötü işçilik ve ihlaller ile birlikte engellileri daha da zor durumda bıraktı. Yollar ve kaldırımlarda bizler için yapılan alanların ihlali ve işgali sonucunda zor durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Engelimize yardımcı olma yolunda engellerle karşılaşıyoruz” dedi.

Bu durumun ortadan kalkması için ise gerek vatandaşların gerekse yetkililerin biraz daha duyarlı olmasını dile getirdi.





Anahtar Kelimeler:
KÖR MÜSÜNÜZ?
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36