Öğretmenler Korosundan muhteşem konser

Öğretmenler Korosundan muhteşem konser

Öğretmenler Korosundan muhteşem konser

 

 Mersin’in Silifke ilçesinde Turizm Haftası sebebiyle Halk Eğitim Merkezi Öğretmenler Korosu muhteşem bir konser sundular.

 

 HABER: ATİKE  CEYLAN

Yapımı yeni biten ve ilk konseri MEB’in yaptığı Silifke Organize Sanayi Kültür Merkezinde Halk Eğitim Merkezi Öğretmenlerinden oluşan Koro tarafından unutulmayan türküler seslendirdi. Koroya Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve eşi Hayriye Cinbir de eşlik ederken, koro solisti Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi’nin de seslendirdiği türküler yoğun alkış aldı.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’in önerisi ile hayata geçirilen Milli Eğitimi Müdürlüğü korusunun sunduğu konseri izlemeye  Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir  ve eşi Hayriye Cinbir, Silifke Jandarma Komutanı Bülent Keskinsoy, Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi,  MHP Silifke İlçe Başkanı Levent Nogay,  AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin, Silifke Organize Sanayi Müdürü Ali Kıl, Silifke Kent Konseyi Başkanı Rıfat Karaduman, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Konserden önce konuşma yapan Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, geceye katılan herkese teşekkür ederek, koroda yer alan öğretmenleri emeklerinden dolayı tebrik etti.

Anadolu’nun dört bir yanından derlenen türkülerle, izleyicilere türkü ziyafeti sunan koro, izleyicilerden alkış aldı.

Gecenin sonunda Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir de öğretmenleri tebrik ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaymakam Cinbir konuşmasının devamında ,’’ Bu akşam Organize Sanayi Bölgesi olarak burada sizleri misafir etmekten büyük onur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Organize Sanayi Bölgemiz Silifke Kaymakamı olarak 4,5 yıldır bu Organize Sanayi Bölgesi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yönetiyorum. Mersin Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığımızın temsilcisi olarak  bu yapı içerisinde bulunuyorum. Burada dört sanayicimiz ve benim başkanlığımda beş kişilik yönetim kuruluyla bu organizasyonu yönetmeye çalışıyoruz. Bu organizasyonun bir de bölge müdürü var sekretaryasını yönetin. Burada geçmiş yıllarda, bir Kültür Merkezi oluşturabilir miyiz düşüncesini arkadaşlarımızla paylaştığımızda uygun olacağını, Silifke’ye de hizmet olacağını düşündük ve bugün ikinci programımızı gerçekleştirdik.  Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün içinde bulunduğu, güzel ve özel öğretmenlerimizin oluşturduğu Koronun buradaki sunumuyla bir araya gelmiş olduk. İnşallah atılan her adım güzelliklere ve hayırlara vesile olur. Geceye özel olarak bir şey söylemem gerekirse, türkülerimiz söylendikçe, mırıldandıkça, dinlendikçe çok daha farklı anlamlar yüklediğimiz çok özel bir ritimler aynı zamanda. Burada Türk Kültürünün yansımalarını her haliyle görebiliyoruz. Türkülerimize, şarkılarımıza bize ait değerlere sarılmak ve onlarla hemhal olmak önemlidir diye inanıyorum. Bu bazen bizleri birbirimize yaklaştıracak bazen de birbirimizle kucaklaşmamıza vesile olacak diye düşünüyorum. Tekrar burada buluşarak eşsiz bir hal müziği dinletisi dinleyerek mutlu olduğumuz akşamda, emeği geçen herkese teşekkür eder, başarılar dilerim.’’ Dedi.

 Andından koro adına koronun şefine çiçek takdim eden Kaymakam Cinbir, turizm Haftası kapsamında  Atatürk  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünde düzenlenen yemek yapma yarışmasında ödül alanlara ödüllerini verdi.






















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36