Parlayan yıldızlar ödüllendirildi

Silifke İlçesinde 2014 yılı vergi rekortmenleri Silifke Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen törenle vergide ilk 10'a giren iş adamları ile odanın teşvik ödülüne layık görülen iş adamlarına plaketleri verildi. Bunun yanı sıra girişimcilere de ödüller verildi.

Parlayan yıldızlar ödüllendirildi

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan törende yaptığı konuşmada, devletin en önemli kaynaklarından birinin vergi olduğunu söyledi.

Kaymakam Cinbir, “Her zaman vurguladığım bir söz var, bizim el birliğine,  güç birliği ihtilacımız var.  Mevlanacın sözü aklıma geldi, ‘ denizde bir damla olacağına, denizden bir parça olmayı tercih ederim’ demiştir.. Bizlerde tek kanatlı melekleriz ve tek kanatla uçamayacağımız için mutlaka el birliği güç birliği yapmamız gereklidir. Bu anlamda sizler bunu basardınız ve sizleri tebrik ediyorum.  Sanayici, tarımcı iş adamları sektörün bütün alanlarındaki sizler,  şuan sizlerin yaptığınız gibi daha ileriye gitmeyi hedefledikten sonra Silifke’nin geleceği oldukça aydınlıktır.  Bugün  burada onlarca insana is, as vermekle aslında bir nevi bu vatanı vatan yapan ecdadınıza borunuzu ödüyorsunuz.   2014 Kurumlar ve Gelirler Vergisi'nde dereceye giren vatandaşlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut konuşmasında, “ memleketimizin ilerlemesinde yolunun açılmasında iş adamlarımızın çok çok önemi vardır.  Bizlerin sizler gibi girişimcilere ihtiyacımız var.  Sizler yeni girişimcilerin önünü açmış örnek teşkil etmiş oluyorsunuz. Sizler insanlara aş veren iş veren insanlarsınız biliyorsunuz ki en büyük hayır bir insana as vermek is vermektir.  Hayırların en güzelini yapıyorsunuz” dedi.

Oda Başkanı Nurettin Kaynar ise bugünün Silifke iş dünyasının, Silifkeli tüccarların, sanayicilerin, iş adamlarının, turizmcilerin ve üreticilerin günü olduğunu söyledi.

Başkan Kaynar, günün anlam ve önemine yönelik Konuşmasında,  “bugün burada ödül  verdiğimiz iş insanları zanaatlarını ekmeğe dönüştüren insanlardır.  ödedikleri  vergiler ile ülkemizi sağladıkları döviz ve Silifke’mize kattıkları değer için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Silifke'nin yıllardır Mersin'e ve ülkeye hatırı sayılır değerlerle vergi ve döviz katkısında bulunan büyük ilçelerden biri olduğunu anlatan Kaynar, şöyle devam etti: "Silifke’miz mermeriyle Uzak Doğu ve Arap ülkelerine ihracat konusunda söz sahibi. Ülkemizin yüzde 50 üretimi, ihracatın ise yüzde 60'lık dilimini üretimini sağladığımız çilek sayesinde yakalamış bulunmaktayız. Silifke çileğinin ve mermerinin markalaşmasında emeği geçen siz değerli girişimcilerimize teşekkür ediyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu gerek iç, gerek dış sıkıntıların yaşandığı bu süreçte dahi üretime kaldığı yerden devam eden ve istihdam sağlayan siz girişimcileri ödüllendirmekten onur duyuyoruz. Zaman birliğimizi ve beraberliğimizi diri tutma zamanıdır. Silifke olarak biz olma yolunda emin adımlarla devam etmeliyiz. Her alanda birlikte yapacak çok işimiz var."

Konuşmaların ardından vergide ilk 10'a giren iş adamları ile odanın teşvik ödülüne layık görülen iş adamlarına plaketleri verildi.

2014 yılı kurumlar arası vergi sıralamasında dereceye girenlerin listesi

 Atomstroyexport A. Ş  adına ödülü  vyacheslav mihayloviç

Alp Gıda Ambalaj orman Ür. Ltd. Şti;   ödülü Kadir Alpfidan aldı.

Akgünler Limitad Şirketi;  ödülü Hasan Taner Çabuk aldı.

Güneş Saatçilik Teknoloji  Ür. Ltd Şti.

 Gönen inşaat Limited Şirketi :  ödülü Mustafa Gönen aldı.

Nuh Mustafa Kalın Ltd. Şti: ödülü  Nuh Mustafa  Kalın aldı.

Aslan otomotiv Petrol Ür. Ltd. Şti Muh: ödülü Orman Özdemir aldı.

Özel Silifke Sağ. Hz. Ltd. Şti.: ödülü Dr Ercan Özmen aldı.

Meltem Yapı Denetim LTd. Şti : ödülü Zafer Artan aldı.

Özel ilgi İş Sağlığı ve Güv. Ltd. Şti:  ödülü Özge Çelik aldı.

2014 yılı kurumlar arası vergi sıralamasında dereceye giren şirket üyeler

Abdullah Balkan,   Hasan Aksay,  Kamil Doğan, Yusuf Baran, Serhat Öztürk, Orhan Yerlikaya, Sadık Akman, İbrahim Fırtına, Ali Akçaer, Vahip Bozan ödüllerini aldı.

2015 yılı Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Teşvik ödülleri hak sahiplerine verildi.

Ödülü kazanan şirketler:

Sanayi Yatırım alanında teşvik ödülü MEDCEM Madencilik ve Yapı Malz. AŞ.  Adına ödülü Murat Kahya aldı.

Turizm Yatırımı alanında teşvik ödülü Ulu İnşaat Turizm Ldt. Şti (Ulu Otel)  adını yönetim kurulu üyesi İlhan Ulu aldı.

İhracat dalında teşvik ödülünü Sarı Gıda Ldt. Şti adına Fuat Sarı aldı.

İstihdam alanında teşvik ödülü Fatih Temizlik Teks Gıda Ltd. Şti adına Fatih Yenen aldı.

Bölgeye verdiği hizmetlerden dolayı Silifke Nakliyeciler Kooperatifi adına Ali Doğan ödülünü aldı.

Genç Girişimci dalında ise Faruk Konya Ödülü aldı.

Son olarak ise Kadın Girişimcilik dalında Şennur Yalçın ödüllerini aldı.

plaket töreninden sonra  verilen kokteyle ödül töreni sonlandırıldı.

Ödül törenine; Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Emniyet Müdürü Levent İzmir, Silifke Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Uçal Mavili, Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Ali Doğan, Silifke Vergi Dairesi Müdür Vekili Filiz Eser, AK Parti Silifke İlçe Başkanı Yusuf Türe, CHP Silifke İlçe Başkan Yardımcısı Ersin Servi, MHP Silifke İlçe Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, Meclis Başkanı Şahin Sezer, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarı katıldı.


 




















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36