Ressam Kundak’dan Üç boyutlu resim sergisi

Mersin’in Silifke İlçesinde Dünya’ya ve Türkiye’ye yaptığı resimlerle ün salmış Ressam Nazan Kundak, üç boyutlu resimleri ile ‘Silifkem ve Oya Yüzlü Kadınlarımız’ isimli bir sergi açtı.

Ressam Kundak’dan Üç boyutlu resim sergisi

 

Mersin’in Silifke İlçesinde Dünya’ya ve Türkiye’ye yaptığı resimlerle ün salmış Ressam Nazan Kundak, üç boyutlu resimleri ile ‘Silifkem ve Oya Yüzlü  Kadınlarımız’ isimli bir sergi açtı.

 HABER: ATİKE CEYLAN

Silifkeli Ressam Nazan Kundak, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası'nın giriş katında açtığı sergisinde teknolojiye de ayak uydurup resimlerine farklı bir renk katmak ve kadınları üç boyutlu olarak tualinde yansıttığını söyledi.

 

Serginin adının oldukça dikkat çekmesi kadınların gözünden kaçmazken sergi bir hafta açık kaldı. Serginin açılış kurdelesini Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Ressam Nazan Kundak ile birlikte kesti.

Çok sayıda sanatseverin katıldığı sergi de aynı zamanda Silifke yöresine ait unutulmaya yüz tutmuş kilim ve halı desenleri de yer aldı Aynı zamanda Silifke’nin geçmişten günümüze kültürünü anlatan tablolar da dikkat çekti.

 

Serginin açılışında konuşan Kaymakam Cinbir, böylesine güzel bir serginin açılışını yapmaktan ve bulunmaktan oldukça mutlu olduğunu dile getirirken, “Ana teması kadın olan çalışmanızda yer alan kadınlar gibi tüm kadınlarımızın da yüzünün gülmesini temenni ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. '' dedi.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ise ev sahibi olarak yapmış olduğu konuşmasında,  ''Böylesine güzel bir sergiye ev sahipliği yapmaktan ondur duyduk. Umarız devamı gelir ve bizler her zaman kapımızı kendisine açarız. Resimlere baktıkça ilham alıyor hayranlıkla izliyoruz. Kendisi ile  nice güzel sergilerde bir araya gelmeyi dileyerek, kendisine verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyorum.'' dedi.

 

20 özel koleksiyonu bulunan Ressam Kundak, kişisel, karma, Atatürk, Silifke, Geçmişten günümüze gibi pek çok koleksiyon sergisini açarak sanata büyük hizmet etmenin onurunu yaşadığının altını çizerek, “Resim yapmayı seviyorum ama memleketim Silifke’yi daha çok seviyorum. Ne zaman Silifkem adı geçse hayır diyememe gibi bir özelliğim var. Bu sergimde teknoloji çağında olduğumuz için birazda ben teknolojiye uyayım dedim ve üç boyutlu resimleri sizlere sundum. Resimdeki oyalı başörtüleri nenelerimizin sandıklarındaki örtüler. Kızların saçları gerçek saç ve resimlerimle birleştirince gerçektende çok özel ve güzel bir çalışma ortaya çıktı. Bugünümde sergime katılarak ve destek olan herkese minnettarım iyi ki varsınız” dedi.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36