Silifke Adliyesi Medya İletişim Bürosu Açıldı

Silifke Adliyesi Medya İletişim Bürosu Açıldı

Silifke Adliyesi Medya İletişim Bürosu Açıldı

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından , “Medya İletişim Bürosu” hizmete girdi.

Adliye binası içinde üçüncü katta açılan, “Medya İletişim Bürosu’nun açılışı Silifke basını ile adliye de çalışan savcı ve hakimlerle yapıldı.

 Açılan büro ile Silifke Kamuoyunu soruşturma ve yargılamalarla ilgili haberleri en yetkili merciden alınan bilgilerle yapılan haberleri okumuş olacak. 

Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, “Büronun temel amacının yazılı ve sözlü basın açıklamalarına ilişkin işlemleri yürütecek, adliye ile medya mensupları arasında irtibatı sağlayacak" diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, “Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün genelgesi doğrultusunda kamuoyunun yargıyla ilgili konularda haber alma hakkının sağlanması ve sağlıklı bilgi akışının temini için adliyelerde medya iletişim bürolarının kurulduğunu bildirdi.

Silifke'de de medya iletişim bürosunu yerel ve ulusal basın mensuplarının yararlanması amacıyla hizmete açmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Köklü, şunları kaydetti:

"Bugün açılışını yaptığımız medya iletişim bürosu, bireylerin doğru habere ve bilgiye ulaşabilmelerini sağlamak, diğer taraftan kişi özgürlük ve güvenliği, adil yargılanma hakkı arasında tutarlı ve dengeli bir ilişkinin oluşmasını sağlayacak, kitlesel medya ve yargı organları arasındaki ilişkiyi güçlendirmesi ve diğer kanuni süreçler hakkında yapılacak bilgilendirmelerin yargıya olan güveni daha da arttırması hedeflenmektedir. Silifke Adliyesi Medya İletişim Bürosu'nun, adliyemiz, kamuoyu ve basın kuruluşlarına hayırlı olmasını dilerim."

Ağır Ceza Reisi Rıfat Yıldız ise,  medya iletişim büroları sayesinde basın yayın organlarının yargı organından birinci ağızdan doğru bilgi alabileceklerini ifade ederek Medya İletişim Büroları'nın doğru ve etkin kullanılması ile bilgi kirliliğinin önüne geçileceğini kaydetti.

Ağır Ceza Reisi Rıfat Yıldız, doğru bilgilendirmenin kamuoyu için bir hak, kamu için ise bir ödev olduğunu vurgulayarak bilgi kirliliğinin, kamuoyunun bilgi alma hakkının ihlali anlamına geldiğini de sözlerine ekledi.

Açılış törenine, ilçede görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri, gazete sahipleri ile hakim ile savcılar katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36