Silifke'de Atatürk Anıtı'na çirkin saldırı

Silifke'de Atatürk Anıtı'na çirkin saldırı

Silifke'de Atatürk Anıtı'na çirkin saldırı

 

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı'nda bulunan, Atatürk'ün 'Cumhuriyet Erdem ve Namustur' sözü ve imzasının sökülmesi tepki topladı. Emekli öğretmen Hakkı Burgut, "Yazıyı ve imzayı özelikle söküp, kazımışlar. Bunlar vatan haini. Vatana millete hainlik yapanlardır. Bunu yapanlar Atatürk ve Cumhuriyet düşmanıdır. Bunların mutlaka önlenmesi lazım. Buranın korunması lazım" dedi.


HABER:ATİKE CEYLAN KAÇAR

Silifke ilçesinde 5 Ekim 2013'de dönemin Belediye Başkanı Ali Şahin tarafından Taşucu Belediyesi hizmet binası önüne yaptırılan Atatürk Anıtı, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı.

Anıta zarar veren saldırganlar, Atatürk'ün 'Cumhuriyet Erdem ve Namustur' sözü ve imzasını söktü. Saldırıyı kınadıklarını ve bunu yapanların Atatürk düşmanı olduğunu söyleyen emekli öğretmen Hakkı Burgut, "Yazıyı ve imzayı özelikle söküp, kazımışlar. Bunlar vatan haini. Vatana millete hainlik yapanlardır. Bunu yapanlar Atatürk ve Cumhuriyet düşmanıdır. Bunların mutlaka önlenmesi lazım. Buranın korunması lazım" dedi.

 Atatürk’ün sözü olan

 ‘Cumhuriyet Erdem ve Namustur’

sözü ve imzası kazınarak sökülmüş.

Çevre esnafı Yasin Tarakçı ise;  “Ben 10-15 yıldır buradayım neredeyse 10 yıl oldu bu heykel dikileli. Benim bürom hemen karsıda. Bu Atatürk düşmanlığından baksa bir şey değil, bu bir çocuk işi de değil bu özellikle sökülmüş hatta kazınmış, bunlar plaka şeklinde işlenmişti. Bu harfler kasıtlı bir şekilde kazınmış. Bakın imzasını bile kazımışlar .Burada Cumhuriyet Erdem ve Namustur” yazmaktaydı hepsi çıkartılmış ve kazınmış ve atılmış. Harfler tek tek çıkartılmış. Bunda kasıt var bunu yapanların bulunmasını ve gerekli cezayı almalarını istiyoruz” dedi.

 



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36