Silifke'de Bilali Habeşi Camii'nin Temeli atıldı.

Silifke'de Bilali Habeşi Camii açıldı

Silifke'de  Bilali Habeşi Camii'nin Temeli atıldı.
Bilali Habeşi Camii ve 15 Temmuz Zeycan Hatun Erkek Kur’an Kursu temel atma töreni  gerçekleştirildi
Silifke Yeni mahalle 335. Sokak (Rus Koleji) yanında yapımına başlanan Bilali Habeşi Camii ve 15 Temmuz Zeycan Hatun Erkek Kur’an Kursu temel atma töreni  gerçekleştirildi.
Temel atma törenine Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Silifke Belediye Başkan yardımcıları  Enes Buğra Genç, Eyüp Arslan, AK  Parti Silifke İlçe Başkanı  Mehmet Emin Kurt, İlçe Müftüsü Mustafa Atilla,  Yenimahalle Kayraktepe Bilali Habeşi Camii ve Müştemilatı Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Salan, kurum müdürleri  ve vatandaşlar katıldı. 
Törende Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından Yeni Mahalle Muhtarı Sebahat Yılmaz bir konuşma yaptı. Yılmaz yaptığı konuşmasında, ‘’Bu süreçte bize destek olan, yardımlarını esirgemeyen Büyükşehir belediyemize, ilçe belediyemize  , derneğimize, hayır sever vatandaşlarımıza ve yüklenici  firmamıza ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.  Şu anda hayırlı bir projeye imza atmak üzereyiz. Allah herkesten razı olsun, bu projede yalnız olmadığımızı hissettirdiniz.  1850 metre kare alana inşa edilecek olup çift minareli ve üç bin kişinin aynı anda  namaz kılıp, ibadet edeceği proje bir camimiz olacaktır. Camimizin ve Kur’an kursumuzun Silifke’mize , mahallemize büyük değer katacağına inanıyorum. 
Camiler sadece ibadet yerleri değildir. Aynı zamanda zenginin fakirle, işçinin işverenle, yöneticinin yönetilenle, yerlinin yabancıyla  bütünleştiği büyük bir insanlık evi. Fakir fukaranın, çaresiz insanların evidir. Bu duygu ve düşüncelerle Yeni Mahalle Kayraktepe Bilali Habeş Camisi ve 15 Temmuz Zeycan Hatun Erkek Kur’an Kursumuzun Yeni Mahalle ve Silifke halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.  Cenab-ı Allah şimdiden cümlemizin yapmış ve yapacak olduğu muz hayırları kabul ve makbul eylesin. ‘’ dedi 
 Silifke İlçe Müftüsü Mustafa Atilla ise  yaptığı konuşmada ,’’ Allahın mescitlerini ancak Allah’a ve ahret gününe iman edenler , namazlarını dosdoğru kılanlar, zekatlarını verenler ve Allah’tan başka hiç kimseden korkmayanlar ibadet ederler. İşte doğru yolu bulacağı umulanlar bu kimselerdir. Bir hadis-i şerifte Hz. Peygamberimiz şöyle buyurur ki ,’’ Kim Allah’ın rızasını umarık bir cami yaptırırsa, Allah’da cennette onun karşılığı olarak bir köşk  lütfeder.’’ Caminin inşası bir ibadettir.  İçinde nasıl namaz kılanlar, dua okuyanlar ve sevinci paylaşıp, üzüntüyü paylaşan insanlar ibadet ediyorlarsa bu caminin inşasında harcanan her bir lira da ibadettir.  Silifke’mize, Yeni Mahallemize ve Mersin’e yakışır bir proje, ve bu projeye de hayırseverler in de katkısıyla da zamanında bitirileceğini ümit ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. ‘ dedi 
Konuşmaların  ardından  Silifke  Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve  törene katılanlar hep birlikte beton dökme anına  tanıklık ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36