Silifke'de yol ortadan ikiye ayrıldı: heyelan yolu 50 metre yardı

Silifke'de yol ortadan ikiye ayrıldı: heyelan yolu 50 metre yardı

Silifke'de yol ortadan ikiye ayrıldı: heyelan yolu 50 metre yardı

 

Mersin’de yaşanan kuvvetli sağanak sırasında Silifke ilçesine 35 kilometre uzaklıktaki Silifke- Mut karayolu ortadan ikiye ayrıldı. 50 metre uzunluğunda 2 metre derinliğinde çatlak ve yer yer çökme olan yolda heyelan oldu, araç trafiğine kapatıldı.

HABER. ATİKE CEYLAN KAÇAR

Meteoroloji'nin 'kırmızı kod' uyarısı yaptığı Mersin'de pazartesi başlayan ve aralıksız devam eden yağmur, sabah saatlerinde durdu.

Silifke Karayolları Müdürü Sinan Çelik'ten alınan bilgiye göre: ulaşım Gülnar yolu üzerinden sağlanıyor. Silifke üzerinden Gülnar Mut Zeyne kavşağına kadar, Mut'tan ise yine Zeyne kavşağından Gülnar yolu üzeri Silifke'ye ulaşılacak. 42 kilometrelik yol Gülnar güzergahından 80 kilometreye ulaşacak.

Müdür Çelik'in verdiği bilgilerde yolun çökme değil, yolun bulunduğunu arazinin tamamen bir vadiden oluştuğunu ve bir kaç gündür etkili olan yağışların ardından vadi akması olduğunu, yolla ilgili çalışmanın özel bir inceleme yapıldıktan sonra devam edeceğini söyledi.

Bölge müdürlüğünün de olay yerine gelerek incelemede bulunacaklarını belirten Müdür Çelik, yolun yarılmasının lokal bir hadise olmadığını bunun bir heyelan olduğunu belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36