Silifke ilk erik hasadını yaptı

Göksu deltasında örtü altı erik hasadı yapıldı.

Silifke ilk erik hasadını yaptı

Mersin’in Silifke İlçesi Göksu vadisi içerisindeki örtü altında yetiştirilen eriğin hasadı yapıldı.

Keben mahallesinde hasadı yapılan eriğin büyükşehir pazarlarında 200 liradan alıcı bulacağı tahmin ediliyor.

Silifke Erik Üreticileri olarak bu yıl yüksek miktarda rekolte beklediklerini ifade eden Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Ali Şen, Silifke olarak örtü altında yılın ilk erik hasadını gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını ve bereketli bir sezon olmasını dilediklerini belirtti. Her yıl eriğe olan talebin arttığını dile getiren Şen, “Şuan Göksu vadisinde örtü altı olarak yaklaşık 80 dönüm seramız var ve bu her yıl üzerine koyarak katlıyor. Şuan ilk hasadımızı gerçekleştirdik. Küçük ambalajlarda 70 ila 80 gramlık paketlere koyarak Konya’dan başlayarak, İzmir, Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlere gönderdik” dedi.

Silifke Erik Üreticileri Birliği Kurucu Başkanı olan ve 2 dönem de Birlik Başkanlığı yapan Mustafa Göktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada; Üreticilerin en büyük avantajının 25 günlük hasat döneminin 45 güne uzatması olduğunu söyledi. Göktaş, Erik sezonumuzu iyi tarım uygulaması kapsamında yaptığımız çalışmalarla uzatmayı başardık. Sezonumuz uzadığı gibi erken hasat sürecini de erkene almayı başararak hem bölge ekonomisine hem de üreticilerimize önemli bir katkı sağlamış oldu. Her yıl olduğu gibi bu yılda üreticilerimiz açısından bol bereketli, tüketicilerimiz açısından da şifa olabilecek bir ürün temenni ediyoruz” dedi

Erik Üreticisi aynı zamanda Keben mahalle Muhtarı Murat Temur ise gazetecilere verdiği demeçte; seraların bu yıl verim olarak beklentilerini karşıladığını belirterek, “bu yılın üreticiler açısından bol bereketli bir yıl olmasını istiyoruz. Seralarımızda geçen yıllara nazaran daha çok ürün alıyoruz. Piyasa da beklentilere cevap verirse üreticilerimiz ve bizler mutlu oluruz” ifadesini kullandı. 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...  www.facebook.com/media/set/




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36