Silifke Kızılay Şubesi Başkanlığına Barbaros Uçar seçildi

Silifke Kızılay Şubesi Başkanlığına Barbaros Uçar seçildi

Silifke Kızılay Şubesi Başkanlığına Barbaros Uçar seçildi

Silifke Kızılay Şubesi olağan genel kurul toplantısı yapıldı

Tek liste ile halinde seçime girilen Kızılay Olağan Kongresi Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilirken, 3 yıl görev yapacak Silifke Kızılay Şube Başkanlığı yeni yönetimi de belirlendi.

  HABER: ATİKE CEYLAN

Divan oluşturulması ve divan başkanlığına Sabit Yıldız’ın seçilmesinin ardından gündemde yer alan maddeler oy birliği ile ibra edilirken, 7 kişilik Silifke Kızılay Şube yönetimi başkan Barbaros Uçar, yönetim ise  Halil İbrahim Ateş, Ömer Arslan, Ömer Faruk Kaynar, Alpaslan Ünlü, Talip Şimşek, Seçkin Direk olurken, yedek üyeler, Hüseyin Düzgünoğlu, Adnan Esen, Akif Ateş, Hakan Çelikel, Ömer Karaca, Kerim Arslan, Halil Berk, Şube denetçisi asil üye Kürşad Çolak, Şube denetçisi yedek üye Ali Ünal, Genel Merkez genel kurul asil delegelere, Adem Koştur, Murat Yıldırım, Halil İbrahim Ateş, Merkez genel kurul yedek delegelere Hüseyin Düzgünoğlu, Adnan Esen, Kerim Arslan seçildi.

 

Silifke Kızılay eski Şube başkanı Mustafa Beceren, Kızılay’ın tarihçesi hakkında kısa bilgi verdikten sonra, şubenin yaptığı faaliyetler hakkında üyeleri ve katılımcıları slayt gösterisiyle bilgilendirdi.

Silifke’de güzel işlere de imza attıklarını belirten Mustafa Beceren “ görev aldığımız süre boyunca hizmet veren 5 katlı Türk Kızılayı Mükerrem Toker aşevinde yıl boyunca yardıma muhtaç insanlarımıza sıcak yemek dağıtımı yapıyoruz. Aşevimize, kamu kurum ve kuruluşların gıda desteği, Türkiye geneli ve Silifke’de yaşayan hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların yemek ihtiyacını karşılıyoruz. Her yıl Ramazan ayında 40 kişilik gönüllü ekibimizle sıcak yemek dağıtımı yaptık. İnsanlarımız ayni veya nakdi şartlı bağışta bulunabilirler. Adak kurbanlarını burada kestirebilirler. Kan bağışı kampanyalarıyla kana ihtiyaç olan vatandaşlarımıza yardımcı olduk, Ayrıca Silifke Belediye ile birlikte sosyal marketimizle ihtiyaç sahibi insanlarımız ücretsiz kıyafet, ayakkabı, terlik gibi ihtiyaçlarını alabiliyorlar.Kızılay olarak bizlere her zaman destek olan başta Silifke Kaymakamımız Şevket Cinbire, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’a,  Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ve yönetimine, birlikte çalışmaktan gurur duyduğum yönetim kurulu üyelerime, kamu kurum kuruluş ve özel sektör temsilcilerine, gönüllülerimize, bağışcılarımıza çok teşekkür ederim hepsinden Allah razı olsun” dedi.

 

Kongreye katılan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise Türk Kızılayı’nın dünya üzerinde bir marka olduğunu belirterek, “Kızılay Türkiye’de ve Silifke’de önemli hizmetler yapıyor. Türk insanının en temel değerlerinden birisi insan ve insan sevgisi. İnsanı sevdikçe, yücelttikçe milletimizi de devletimizi de yüceltmiş olacağız. Bu boyutta bakılınca Türk Kızılayı’na da teşekkür etmek lazım. Çünkü dünyada Türk markası ve insanlara hizmet ediyor. Milletimizin merhamet elini ihtiyaç sahiplerine Dünya’da ve Türkiye’de ulaşmasına büyük katkı sağlıyor, Kızılay’ın Silifke’de yaptığı her çalışmada yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz, destekleyeceğiz. Kızılay bir gönüllük işi ve bir bayrak yarışı, bugünde toplantı salonunu Kızılay üyeleri ve gönüllüleri ile birlikte kongrenin katılımının güzel olması beni sevindirdi.

Kızılay eski Şube Başkanımız Mustafa Beceren ve çalışma arkadaşları gönüllülük esasıyla çalışarak başarı oldular, güzel hizmetler yaptılar ve görevlerini yeni yönetime bırakıyorlar, hizmetleri için teşekkür ederiz. Yeni göreve gelen Kızılay yönetimine de hayırlı olsun ve başarılar diliyorum.”dedi.

 

Kongre de bir konuşma yapan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise “Türk Kızılayı Dünya’da ve ülkemizde önemli hizmetlere imza atıyor. Belediye olarak Sosyal sorumluluk projelerini desteklerken, Silifke Kızılay şube ile de beraber uyum içerisinde çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Kan bağışı kampanyalarına, ramazan ayında yemek dağıtımlarına katıldık, Silifke Kızılay şube ile yaptığımız protokol ile belediyemiz altında sosyal marketi yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Kızılay eski Şube Başkanı Mustafa Beceren ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyor, yeni yönetime başarılar diliyorum”dedi.

 

Silifke Kızılay Şube yeni yönetimine seçilen üyeler de  Kızılay’ın sürdürdüğü hizmetleri Silifke de devam ettireceklerini belirterek, “Eski yönetime yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Bizlerde aldığımız bu görevi en iyi şeklide devam ettireceğiz.  Toplantı sonrasında kendi aramızda görev dağılımı yaparak bilgilendirme yapacağız”dediler.

 

Konuşmalar sonrasında bugüne kadar Silifke Kızılay’a maddi manevi destek verenlere plaket ve teşekkür belgeleri verildi.

 

Kongreye Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman, ADD Şube Başkanı Yüksel Bütün, dernek üyeleri ve davetliler katıldılar.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36