Silifke OSB'de Müteşebbis seçimi yapıldı

Silifke OSB'de Müteşebbis seçimi yapıldı

Silifke OSB'de Müteşebbis seçimi yapıldı

Mersin’in Silifke İlçesinde Silifke Organize Sanayi Bölgesindeki firmalardan müteşebbis heyetine girecek  7  asil  7 yedek üye ismi belirlendi.

 HABER: ATİKE CEYLAN

Marpessa Resort H Otelde düzenlenen Genel toplantının başkanlığını Silifke Kaymakamı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Cinbir yaparken,  Müteşebbis Heyeti üye seçiminin başkanlığını da Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve OSB Müteşebbis heyet Başkan Vekili Nurettin Kaynar yaptı. Seçim Silifke OSB Müdürü Ali Kıl gündem maddelerini okumasıyla başladı.

Silifke Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulunda görev alacakları belirlemek için yapılan Müteşebbis Heyeti seçiminde 14 iş adamı aday oldu.  7 asil 7 yedek üyenin yer alacağı heyetin seçiminde işletme ruhsatını tamamlayan 36 firmadan 29’ü oy kullandı. Seçim kapalı zarf usulü ile gerçekleştirildi.

29 oy kullanılan seçimde 28 oyu kabul olurken 1 oy geçersiz sayıldı.

Seçilen 7 Asil Üyeler; Akdeniz Mermer - Murat Tekindağ, Baran Mermer - Yusuf Baran, Bilgin Plastik – Zafer İnan,  Yılsan Mermer –  Ramazan Sandal,  Kardeşler Mermer- Murat Demir, Özerler Gıda –  Atilla Özer Şimşekler Mermer – Hulusi Şimşek seçildi.

 Yedek Üyeler

Fimar Mermer – Ebuseyif  Verep, Pişirgen Makine – Özcan Pişirgen, Earth Food – Sami Sarı

Çalışkan Tarım –  Ziya Özkan, Yeşiloğlu –  Yakup Say, Özcan Gıda –  Ahmet Özmen

Erpaş Plastik -  Muammer Yüksel seçildi.

Seçimin ardından sanayici iş adamlarının sorunlarını dinleyen Kaymakam Cinbir,   Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Cinbir,  “Silifke OSB hızla büyüyen bir yer oldu. Birkaç yıl önce parselleri satmakta zorlanırken, bu gün elimizde parsel kalmadı. Parsel alan firmalar hızla fabrikalarını kurup, bu gün Ülke ve Silifke ekonomisini katkı sağladığı gibi, ilçemizde de işsizliğin önlenmesinde büyük etken oldular” dedi.

Silifke OSB’nin konumundan dolayı ilgi gören bir bölge olduğunun altını çizen Kaymakam Cinbir, “Geçen yıla oranla talep az ama malum ülkemizde bir süreç atlatıldı. Bu dönemde bile Silifke OSB dar boğaza girmeden, kredi bile kullanmadan bu süreci atlatmayı başardı.  Silifke bölgesi ve konumu itibariyle talep gören bir bölge.   Silifke OSB talep gören bir yer durumunda olduğu için ek parseller oluşturuyoruz. Şuan 26 bin mekrekare ek sanayi parseli oluşturuyoruz. Burada 3 ayrı parsel bulunuyor.  Kamulaştırma süreci uzun sürdüğü için mecburen bekledik. Bu süreç şuanda mahkeme aşamasına geldi. Sürecin ardından bu parseller satışa sunulacak” dedi.

Devletin en yetkili makamı olarak sorunları dinlemek ve çözüme kavuşturmak için bir arada bulunduklarını belirten Kaymakam Cinbir, “ Sizlerle bugün burada buluşmak istedim. Devletin en yetkilisi olarak kurum müdür ve amirlerimizi de sizlerin sorunlarını dinlemesi için burada bulunmalarını söyledim. Sizlerin sıkıntılarını anında gidermek için bizler hazırız.  Sanayici olmak isteyenin yolunu açar, sanayici olması için yardım talep ederse elimizi uzatırız.  Yapılan seçimler sonrasında Müteşebbis heyet üyeliğine seçilen firmalarımızı kutluyorum. Bundan sonra Silifke OSB’yi hep birlikte şekillendireceğiz” dedi.

Müteşebbis Heyet Başkan Vekili, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ise yaptığı açıklamada, “Bugün çok şeffaf bir seçimle yeni 7 mütevelli heyetini belirledik. Seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Seçimin ardından Organize Sanayi Bölgesi yapılan ve yapılacak olan hizmetlerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

 
















 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36