Silifke Rotary Kulübü’nden atık pil toplama kampanyası

Silifke Rotary Kulübü’nden atık pil toplama kampanyası

Silifke Rotary Kulübü’nden atık pil toplama kampanyası

 

Silifke Rotary Kulübü, "Doğa'nın Pili Bitmesin" adını verdiği çevreci projeleri ile öğrencilerin çevreye karşı bilinçli bir şekilde yetişmeleri için atık pil toplama kampanyası düzenledi. Kampanya kapsamında 20 atık pil getiren öğrenciye bir adet kalem seti hediye edildi. Projenin yıl boyunca devam edeceği bildirildi.

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Silifke Rotary Kulübü’nün Silifke’de başlattığı “Atık Pil toplama”  kampanyası kapsamında Kampanyaya katılan ilk öğrenciler Ela Uyar Akademi öğrencileri oldu ve armağanları burada düzenlenen törenli takdim edildi.

Atık Pil toplama kampanyasına destek olan Ela Uyar Akademi öğrencileri için, Ela Uyar Akademi ve Çocuk Kulübü ev sahipliğinde düzenlenen törene, Silifke Rotary Kulübü Dönem Başkanı Fatma Uyar Atalay , geçmiş dönem Silifke Rotary Kulübü Başkanı Ahmet Muhsin Bingöl, Rotary üyeleri ile kampanyaya katılan öğrenciler katıldı.

Silifke Rotary Kulübü Dönem Başkanı Fatma Uyar Atalay, “Doğa'nın Pili Bitmesin" adını verdiğimiz projemizle çocuklarımızı bilinçlendirmeyi ve atık pillerin toplanarak doğru kanallarla toplanmasını sağlamayı hedeflemekteyiz. Çocuklarımızı bu konuda teşvik etmek içinde her 20 pil getiren çocuğumuza bir kalem seti hediye etmekteyiz.Yıl boyunca projemiz devam edecektir. Çocuklarımızın desteğine yetişkinlerin iş birliğine ihtiyacımız vardır. Bugün burada  kampanyamıza katılan öğrencilerimizin ödüllerin veriyoruz. Bazı öğrencilerimiz birkaç kez 20 pil topladığı için daha fazla ödülü hak ettiler” dedi.

Başkan Atalay, “Günümüzde dünyamızı tehdit eden en önemli sorunlarından biri çevre. İçinde ağır metaller barındıran piller de çevrenin en büyük düşmanlarından biri. Onun için pillerin geri dönüşüme kazandırılması ve bertaraf edilmesi gerekiyor. Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir çevre bırakmak bizlerin en temel görevi. Bu nedenle Silifke’de başlattığımız  ‘Doğanın Pili Bitmesin" başlıklı atık pil toplama projemizle,  Çocuklarımızı geri dönüşüm ve doğa hakkında bilinçlendirme ve teşvik etme düşüncesi ile yola çıktık. Proje de hedef kitle çocuklarımız olmakla birlikte tüm gönüllülerin desteğini beklemekteyiz. Belirlemiş olduğumuz Atık Pil toplama alanlarına 20 Adet Atık Pil getiren destekçilerimize kalem seti hediye ediyoruz. Bugün de ilk olarak Ela Uyar’ın ev sahipliğinde, Ela Uyar Akademi ve Çocuk Kulübü öğrencilerine kampanyamıza vermiş oldukları destekten ötürü armağanlarını takdim ediyoruz. Ela Uyar ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz. Çocuklarımıza sağlıklı bir gelecek armağan etmek için herkesi kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Düzenlenen etkinliği ev sahibi Ela Uyar ise Atık pillerin içerisindeki çeşitli kimyasal maddeler çöp depolama alanlarından sulama sularına ve toprağa karışarak çevre kirliliği yaratabilirler bu yüzden çöp değillerdir. Hem bu nedenle hem de atık pillerin geri kazanımı yoluyla doğal kaynakların verimli kullanılması noktasında Akademi ve Çocuk Kulübü öğrencilerimize bu konuda farkındalık kazanmalarını sağlıyoruz. Ela Uyar Akademi ve Çocuk Kulübü öğrencilerimiz çok kısa bir sürede yaklaşık 750 atık pil toplayarak Silifke Rotary Kulübü’ne teslim ettiler. Öğrencilerimize ve böylesine önemli bir kampanyaya imza atan Silifke Rotary Kulübü’ne teşekkür ederim” dedi.




















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79