Silifke’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Törenlerle Kutlandı

Silifke’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Törenlerle Kutlandı

Silifke’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Törenlerle Kutlandı

 

İlk tören Atatürk Anıtı’nda, ikinci tören ise Belediye Kültür Merkezinde yapıldı

 

Sabah Atatürk Anıtında yapılan ilk tören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı. Törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekildi.

 

İkinci tören Belediye Kültür merkezinde düzenlendi, burada da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit edilen öğretmenlerin manevi huzurunda Saygı duruşu yapıldıktan sonra hep birlikte İstiklal Marşımız söylendi.

 

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, törende yaptığı konuşmada, “Öğretmenler bozkırları yeşertme azim ve kararlılığındaki en fedakâr ve cefakar, hakkı zor ödenebilir, eli öpülesi değerlerimizdir.  Bütün kurum ve kuruluşlarımızla; çocuklarımızı yarınlara hazırlama gayreti içinde olan öğretmenlerimizin yanında ve emrindeyiz” dedi.

 

Görev yaptığı yerlerde vefakar ve cefakar öğretmenlerle yaşadığı olaylardan örnekler vererek konuşmasına devam eden Kaymakam Cinbir, “

 

Türkiye Cumhuriyetini; demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma bilinci ve kararlılığıyla aydınlık yarınlara taşıyacak, vatansever, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerleri özümsemiş, milli kültüründen beslenen , aziz milletimizin hayalleri ve hedeflerini gerçekleştirme kararlılığında ve kabiliyette, milletimizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefini gerçekleştirerek bir neslin yetiştirilmesi değerli öğretmenlerimizden en büyük ve önemli beklentimizdir. Bu süreçte ilçemizdeki bütün kurumlar öğretmenlerimiz tarafından kendilerine verilecek görevi yerine getirmeye hazırdır.

 

Aziz milletimizin istiklaline, istikbaline, vatanına, cumhuriyetine, demokrasisine alçakça kasdeden hainlerin kurşunlarına göğsünü siper eden, vatan söz konusu olduğunda gerisini teferruat gören vatansever kahramanları yetiştirmekle kalmayıp, gerektiğinde onlarla birlikte omuz omuza verip ölümü göze alarak, bütün zorluklara ve terör pusuları ve saldırılarına rağmen,yılmadan ve korkmadan eğitim faaliyetini sürdüren öğretmenlerimize selam ve hürmetlerimizi sunuyoruz.

Berrak dimağların mimarları ve birlikte çalışmaktan onur duyduğum tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş ve vazifesi başında şehit olmuş bütün öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Aziz Türk Milleti için birçok değeri yetiştirdikten sonra emekli olan öğretmenlerimize de sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum.

Bu vesileyle okuma yazma bilmeyen bir ananın,okuma yazmayı askerde öğrenmiş bir babanın evladını ıskalamayıp Kaymakam olma yolunu açan öğretmenlerime binlerce teşekkür ediyor, ellerinden öpüyorum” dedi.

 

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, emekli öğretmenler adına Hüseyin Çınar birer konuşma yapıp, öğretmenlerin günlerini kutladılar.

 

Atayurt Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Hasan Çomak ve şiir yarışmasında birinci olan öğrenci şiir okudu, kompozisyon yazma yarışmasında birinci olan öğrenci de eserini okudu. Öğrencilerin gösterisiyle devam eden tören, müzik dinletisi, emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi, resim yapma, şiir ve kompozisyon yazma yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36