Silifke’de 300 ton antepfıstığı hasat edilecek

Silifke’de 300 ton antepfıstığı hasat edilecek

Silifke’de 300 ton antepfıstığı hasat edilecek

  

 Silifke’de bu yıl 300 ton Antep fıstığı hasadı yapılması bekleniyor

 

Mersin Bölge Sulama Birliği Başkanı Ersin Akdoğan,  ilçemizde değişen Pazar istekleri ve ekonomik şartlar nedeniyle çiftçilerin Antep fıstığına yöneldiğini söyledi.

 

Göksu vadisi köyleri olan Senir, Nuru, İmambekirli, Yenisi, Demircili, Çatak, Kavak, Kocaoluk, Yeniçıktı gibi köylerinde vatandaşın geçim kaynağı olan Antep fıstığının her geçen yıl yaygınlaştığını ve bu yıl bu bölgeden yaklaşık 300 ton ürün hasat etmeyi umut ettiklerini söyledi.

Başkan Akdoğan, “Antep fıstığında, bu yıl 3 bin 400 dönüm araziden yaklaşık olarak 300 ton hasadı yapılacak. Bölgede Antep Fıstığı yetiştiriciliğini arttırmak için üreticiler sürekli çalışmaktadırlar. Bölgemizde yetişen Antep Fıstığı, Türkiye genelinde renk ve tat olarak beğeniliyor ve büyük rağbet görüyor. Özellikle baklavacılar iç fıstığın renginin tam yeşil olmasından dolayı bizim ürünlerimizi tercih ediyorlar. Yapmış olduğumuz festivallerle bölgemizde yetişen Antep Fıstığı ve İnciri tanıtılmış olup, yapmış olduğumuz ihale ile geçmiş yıllardaki fiyatlara oranla yüzde 30 değer kazanmıştır. Antep Fıstığı Yetiştiriciliği eğitimleriyle çiftçimizin daha çok verim almasını sağlayacağız, çalışmalarımız sürecek” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36