Silifke’de Halk Sokağa döküldü

Silifke’de Halk Sokağa döküldü

Silifke’de Halk Sokağa döküldü

Mersin’in Silifke İlçesinde darbe girişiminin ardından sokağa dökülen binlerce kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete destek verdi.

İstanbul ve Ankara’daki askeri hareketliliğin ardından sokağa dökülen binlerce kişi, Silifke Atatürk Anıtında toplandı.


HABER: ATİKE CEYLAN

Toplanan halk Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete destek gösterilerinde bulundu. Ellerinde Türk bayrakları  ile alanı dolduran kalabalık, darbe girişimine tepkilerini dile getirdi.

Yoğun kalabalıkta yürüyüş öncesi AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin,  “Bugün burada siyasi parti görüşü yok şuan burada Türkiye Cumhuriyetine yapılmak istenen darbeye karşı durmak için tek yürek olduk. Demokrasiye yapılan alçakça saldırıya karşı dik durmanın vaktidir. Türk bayraklarımızı alarak bugün burada bulunan tüm halkımız ülkesine sahip çıkmıştır” dedi.

Ardın Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası  Meclis Başkanı  Ali Doğan,  Silifke Ziraat Odası Başkanı Zafer Doygun, halka seslenerek  demokrasiye sahip çıkılması mesajı verdi.

Konuşmaların ardından Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir söz aldı. Kaymakam Cinbir; darbe girişimi yapmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerinin altını çizdi.

Kaymakam Cinbir konuşmasında: “Dün geceden itibaren her birimizi çok derinden üzen hadiseleri yaşatmaya çalıştı birileri. Olayı duyar duymaz bayramda elini öpmeye gittiğim annemin yanında yıllık iznimi geçirmeyi planlarken, dün gece bu durumla karşı karşıya kaldık. Tabiki hemen kalkıp geldik. Şuan bu kalabalığı gördüm ve çok mutlu oldum.  Siz Silifkeliler bugün bir araya gelerek birliğimize, dirliğimize, idaresine, demokrasisine, çocuklarının geleceğine,  hayallerine set çekmeye çalışanlara karsı tek yumruk, tek yürük oldunuz. Sokakları ve caddeleri doldurdunuz, tüm Türkiye de olduğu gibi. Silifke halkı bu darbe girişimini püskürtmede çok ciddi bir rol üstlendiler, halk millet iradesine sahip çıktı. Millet demokrasi dedi, millet bu milletin geleceği ile oynamak isteyenlere dur demek için bira araya geldi. Yan yana omuz omuza geldi bir oldu,  beraber oldu,  sonuç itibariyle oldu.

TSK’ nın da emir komuta zincirinin kabul etmediği, bir anlamda paralel bir devlet oluşturmaya çalışan küçük bir gurup bu milletin geleceğine ipotek  koymaya çalışanları oyuncağı olmuş,  onların bir figüranı gibi hareket ederek bu ülkede kan akıttılar, canlarımız yandı. Tüm bu canlar bütün bu şehitler demokrasi için, milli iradeye sahip çıkmak için verildi. Çocuklarımızın istikbalini kararmaya çalışanlara dur demek için verildi. Çok anlamlı bir mücadele ve bu mücadelede rol alan bütün herkesin emeği çok kutsal ve anlamlıdır. Bu anlamda bütün Silifkelileri teşekkür ediyorum” dedi.

 Konuşmanın ardından kuran okunup dualar edildi. Sonrasında  yoğun kalabalık kent merkezi içinde bur süre yürüdü ve sloganlar atarak halkı demokrasiye sahip çıkmaya davet etti. Bazı vatandaşlar ise araçlarıyla şehir turu atarak darbe girişimini protesto etti.











Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36