Silifkeli Çiftçinin doludan zararı 3, 5 milyon lira

ilifkeli Çiftçinin doludan zararı 3, 5 milyon lira

Silifkeli  Çiftçinin doludan zararı 3, 5 milyon lira

  

Mersin’in Silifke ilçesinde 20 Eylül 2016 Salı günü etkili olan dolu yağışı, maddi zarara neden oldu.

  HABER: ATİKE CEYLAN

Dolu yağışından en çok zarar gören bölgede Gündüzler, Kepez, İmamlı, Yenibahçe, Ovacık, , Öztürkmenli ve Sabak mahalleleri yer aldı.  Yaşanan dolu afeti 290 çiftçinin 2 bin 409 dekar alanına zarar verdi.

Dolunun ardından Tarım Gıda ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü teknik elemanlarını bölgede yaptığı incelemede doluda zarar gören mahallelerin muhtar ve üreticilerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Yapılan tespit çalışmaları sonucunda 2 bin 409 dekarlık alandaki ekili ve dikili sebzelerde; fasulye, domates, kabak, biber, salatalık, brokoli ve karnabahar, meyvelerde ise nar, üzüm, erik, kivi ve ceviz ürünlerinde toplamda 3 milyon 453 bin liralık zarar verdiği belirlendi.

Bunun yanı sıra sadece meyve ve sebzelere de değil, otomobil ve güneş enerji sistemlerinin camlarının da dolu nedeniyle kırılarak zarar oluştuğu görüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36