TARİHE İHANET EDİLMİŞTİR

TARİHE İHANET EDİLMİŞTİR

TARİHE İHANET EDİLMİŞTİR

   

Turgut, “Taş köprüye beton dökülerek tarihe ihanet edilmiştir”

 

HABER: ATİKE CEYLAN

Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen yemekte konuşan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “1970 yılında Taş köprünün üzerinden araçlar geçsin diye beton dökülürken kimsenin sesi çıkmamış. Dökülen betonla tarihe ihanet edilmiştir” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Muhtarlar Günü dolayısıyla Kır Restaurant’ta düzenlenen yemeğe katılan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’un konuşmasıyla muhtarlar ve davetlilere seslendi.

 Tarihe ihanet edilmiştir

Başkan Turgut konuşmasında: “Siyasi kimliğimizi çıkarıp bir yana koyduk. Burada yaşanan bazı sorunlar var tabiki, hizmet etmeye çalışan birileri varsa onu engellemeye çalışanlarda oluyor. Bizim seçim vaatlerimizde köprü vaadimiz yoktu. Ama sonra bize DSİ’den gelen yazı sonucu 2 bin yıllık taş köprünün ayakları zayıflamış yıkılma tehlikesi altında bize tedbir alın diye yazılar geldi. Bizde çalışmalarımıza başladık 1985 yılında yapılan imar planında 4. köprü işlenmişti. Hemen çalışmalarımızı hızlandırdık ve 4 . köprü yapmaya başladık. Tabiki bu arada birileri rahatsız olmaya başladı bu köprü neye burada ne gereği var gibi. Arkadaşlar bizim taş köprü yıkılma tehlikesi altında ayakları zayıflamış durumda. Ulaştırma koordinasyon merkezinde alınan kararla ağır vasıtaların taş köprüden geçişi yasaklandı, sadece 4. köprü yapılıncaya kadar hafif vasıtalar geçebilecekler. Biz elimiz böğrümüzde bekliyoruz, inşallah bugünde bir şey olmaz yarında bir şey olmaz, yarın o köprü çökerse hem can kaybı olur hem de bizim Silifke’mizin 2 bin yıllık değeri ortadan kalkar. 1970 yıllarda taş köprü üzerine araçlar geçsin diye betonlar dökülmüş hiç kimse sesini çıkartmamış, şimdi tarihimize sahip çıkmamız lazım. Silifke’nin taş köprüsü de bir tarihi eser oraya zamanında beton dökmek üzerinden vasıta geçirmek tarihe ihanet olmuştur. Maalesef o dönemde hiç kimse karşı çıkmamış sesini çıkarmamış. Şimdi biz onu koruyalım sahip çıkalım güçlendirelim yeni köprü yapalım dediğimiz zaman ne oluyor? Diyorlar.  Biz o köprüyü yapacağız, çünkü biz belediye başkanları olarak hizmet etmek için buraya geldik. O hizmeti de ne olursa olsun yapacağız çünkü biz bunun için seçildik” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36