Taş köprüyü trafiğe neden kapattıklarını Belediye Av. Demren açıkladı

Taş köprüyü trafiğe neden kapattıklarını Belediye Av. Demren açıkladı

Taş köprüyü trafiğe neden kapattıklarını Belediye Av. Demren açıkladı

 

 

Silifke Belediyesi tarafından trafiğe kapatılan taş köprüyle ilgili Silifke Belediyesi Avukatı Rahile Demren, Uygulama görevi ve sorumluluğu Silifke Belediye'sine ait olan "Taş Köprü Restorasyonu Şantiye Alanının Trafiğe Kapatılması " işi, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 14.01.2015 tarih ve 7140 sayılı yazısı sonucu alınan 16.03.2016 tarih ve 210 sayılı UKOME kararı ile Karayolları Genel Müdürlüğü 5. Bölge Müdürlüğü'nün 26.06.2018 tarih ve E.244387 sayılı yazısı gereği Silifke Belediyesince gerçekleştirilerek, Taş Köprü'den geçen trafik akışı Atatürk Köprüsü'ne yönlendirilmiş ve Tarihi Taş Köprü araç giriş ve çıkışına kapatılmıştır” dedi.

AV. Deren, “Taşköprü'nün ayaklarında meydana gelen yıpranmalardan dolayı DSİ’nin yaptığı yatak çalışmaları esnasında Karayollarına bildirdiği, Karayolları Genel Müdürlüğünün de restorasyon için Adana Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna müracaat etmesi sonucunda tarihi Taşköprü'nün restore edilerek orijinal haline kavuşturulması ve ondan sonra da taşıt trafiğine kapatılarak yaya trafiğine açılması yönünde bir koruma kurulu kararı mevcut. Bu karar doğrultusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin 2016 yılında aldığı bir karar mevcut. Bu karar da Silifke Belediyesi tarafından alternatif bir köprü yapılması, köprünün faaliyete geçtiği tarihe kadar da Taşköprü'nün ağır tonajlı araçlardan arındırılarak hafif tonajlı araçların trafik geçişine açılması yönünde bir UKOME kararı var" dedi.

"Barikatları kaldırıp trafiğe açtılar"

Bu kararda Müze Müdürlüğünün ve belediyenin muhalefet şerhi olduğunu belirten Demren, "Müze Müdürlüğünün ve belediyenin muhalefeti şu yönde; can ve mal kaybı tehlikesi yüksek bulunduğundan Taşköprü ivedilikle trafiğe kapatılması görüşü verilmiştir. Buna rağmen UKOME yeni köprü faaliyete geçinceye kadar açık kalmasına ve geçtiğinde kapatılmasına karar vermiştir. Yeni Atatürk Köprümüz 29 Ekim 2018 tarihinde faaliyete açılmıştır. Açılışın arkasından belediye olarak görevimiz gereği köprünün taşıt trafiğine kapatılması yönünde bugün burada hazır bulunduk. Tutanak tuttuk, işlem yaptık ancak Müze Müdürlüğü yetkilileri bir tutanakla trafiğin açılması yönünde bize yazılı bir belge vermek suretiyle barikatları kaldırıp trafiği açtılar. Bu esnada Karayolları Genel Müdürlüğü restorasyon çalışmalarına başlamış durumda. Tarihi Taşköprü'nün restorasyonu 26 Haziran tarihinden bu yana devam etmektedir. Taşköprü bir şantiye alanıdır. Işıklandırmaları, telefon hatları, her türlü üzerindeki aksamların kaldırılması işlemi de 2017 Ocak ayı itibari ile de tamamlanmıştır. Şuanda ışıklandırması olmayan şantiye alanı halinde ve altta restorasyon çalışmaları devam eden köprünün trafiğe açık kalması can ve mal güvenliği açısından büyük bir risktir. Biz UKOME kararının uygulanması gereği köprüyü trafiğe kapattık ancak Emniyet, Karayolları ve Müze Müdürlüğü tarafından şuanda açılma çalışması var” diye konuştu.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36