"Türkiye’ye Diz Çöktüremediler”

"Türkiye’ye Diz Çöktüremediler”

"Türkiye’ye Diz Çöktüremediler”

 

"Türkiye’ye Diz Çöktüremediler”


İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu Silifke’de

 

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu,  Silifke Mahalle Muhtarları ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Temsilcileriyle buluştu.

Silifke Bahçesaray tesislerinde gerçekleştirilen buluşmaya Vali Özdemir Çakacak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin ve yönetim kurulu üyeleri, il ve ilçe protokolü, 88 Mahalle Muhtarı, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program öncesinde masaları dolaşarak Muhtarlar ve STK temsilcileriyle tek tek tokalaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta Vali Özdemir Çakacak olmak üzere, bu buluşmanın gerçekleşmesini sağlayan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, özellikle modern yönetim anlayışının bir bileşeni ve paydaşı olarak gördüğünü belirttiği STK’ların temsilcilerine, başkanlarına, yöneticilerine ve Milletin Devletle buluştuğu ilk kapısı olarak nitelendirdiği Muhtarlar ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 Bakan Süleyman Soylu sözlerini, 15 yıldır ülkemizin ekonomik, sosyal ve demokratik kalkınmasına büyük katkı sunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve ülkemizde ulaştırma alanında gerçekleştirilen projelerde büyük hizmetleri bulunan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın selamlarını, muhabbetlerini ve sevgilerini Mersinlilere ileterek sürdürdü.

 İçişleri Bakanı Soylu; “Türkiye, Etkisizleştirilmesine Karşı Bir İtiraz Ortaya Koymuştur”

Konuşmasında Türkiye’nin jeopolitik konumu, tarihi ve medeniyet birikimiyle bölgenin en önemli oyunculardan biri olduğunu ifade eden Bakan Soylu, 1940’lı yılların sonu ve 1950’li yılların başından itibaren çok partili siyasi hayata geçerek, altyapısını ve demokrasisini güçlendirmeye başlayan ülkemizde bazı güçler tarafından düzenlenen 27 Mayıs 1960 askeri darbesi ile Türkiye’nin etkisizleştirilmeye çalışıldığının altını çizerek, “ Fotoğraf açıktır. Onlara göre Türkiye’nin ayağına darbelerle, muhtıralarla, darbe anayasalarıyla, ekonomik krizlerle; terör üzerinden PKK ile, farklılıklar üzerinden sağcı-solcu, alevi-sünni, Türk-Kürt çatışmaları ile prangalar vurulması gerekiyordu. Ama Türkiye bu noktada bir itiraz ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu; “ Türkiye Ortadoğu’yu Bir Savaş Alanı Değil, Bir Refah Alanı Olarak Görmek İstiyor”

Devletimizin ve Hükümetimizin gerçekleştirdiği kalkınma hamlesi ile günümüzde; tüm eksikliklerini gideren, kardeşliğini pekiştirmeyi hedef haline getirmiş, terörle mücadelesinde samimi olan ve komşusu olduğu Ortadoğu’yu savaş alanı değil, refah alanı olarak görmek isteyen bir Türkiye’nin olduğunu da sözlerine ekleyen İçişleri Bakanı Soylu, “Bir gün terörizm üzerinden, bir gün anarşizm üzerinden, bir gün de enflasyon üzerinden bizi terbiye etmeye çalıştılar. Bir gün ülkemizde ezanımızı minarelerden kısmak suretiyle bizi inançlarımızdan uzaklaştırmak isteyerek; kimliklerimizden, karakterimizden, medeniyetimizden, tarihimizden, geleneklerimizden, göreneklerimizden başkalaştırarak terbiye etmeye çalıştılar. Yıllardan beri bunları yapıyorlar” diye konuştuktan sonra; bunların Milletimizin medeniyet kodlarıyla, değerleriyle, kardeşliğiyle, birliğiyle ve beraberliğiyle hiçbir ilgisinin olmadığını vurguladı.

 İçişleri Bakanı Soylu; “ Türkiye, Birçok Alandaki Dev Yatırımlarla Yarınlarına Doğru Doludizgin Devam Ediyor ”

Ülkemizin bir taraftan mega projelerle ve yatırımlarla yarınlarına doğru doludizgin devam ettiğini belirten Bakan Soylu, diğer yandan da terörle mücadelede büyük aşamalar kaydedildiğine değinerek, terör örgütlerinin bu coğrafyada yaşayan insanların değerlerini, dünyanın başka noktalarına karşı farklılaştırmak için ortaya koyulmuş birer araç olduğunu kaydetti.

İçişleri Bakanı Soylu; “ Türkiye’ye Diz Çöktüremediler”

Konuşmasının sonunda güvenlik güçlerimizin, 22-23 yıldır girilemeyen terör inlerine tek tek girdiğini belirten Bakan Soylu, “ Hem içeride hem dışarıda terörün belini tamamen kırmak üzereyiz, bunu hep beraber görüyoruz. Türkiye’yi diz çöktüremedikleri için; kendi araçları işe yaramadığı için bir bir devreye girmeye başladılar. Bu gün Türkiye’yi bu coğrafya üzerinde istedikleri gibi yönetecekleri bir araca döndürmeyi başaramadıklarından saldırıyorlar. Ne yaptılarsa, yine de Türkiye’ye sözlerini geçiremediler” şeklinde konuştu.

Program protokol konuşmalarının ardından İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun STK temsilcileri ve muhtarlarla yakından ilgilenerek, onlarla bir süre sohbet etmesi ile son buldu. Toplantıda MHP ve BBP ilçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundular.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36