Yollar hızla ulaşıma açılıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışı sonucu çalışmalarına hız vererek, tuzlama ve karla mücadele hizmetini sürdürüyor.

Yollar hızla ulaşıma açılıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesindeki ekipler ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Kırsala Hizmetler Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak olarak yürüttüğü çalışmalar ile Mersin genelinde kardan dolayı kapanan yollar hızla ulaşıma açılıyor. Aynı zamanda tuzlama çalışmalarını da devam ettiren ekipler, karda mahsur kalan vatandaşların da yardımına koşuyor.

Karla mücadele çalışmaları, merkezdeki kırsal alanlarda; 6 greyder, 2 tuzlama aracı, 4 lastikli beko, 4 arazi aracı, 1 akaryakıt tankeri ve 2 dozer ile yürütülürken, ilçelerde; 20 iş makinası, 13 greyder, 8 pikap, 6 kamyon, 2 beko, 1 tır, 1 kepçe, 1 kanal kazıcı, 1 dozer ve toplam 100 personel ile 24 saat boyunca aralıksız olarak sürdürülüyor.

Özellikle Sertavul, Gülek, Atdağı, Arslanköy, Dağpazarı ve Çamlıpınar gibi yüksek rakımlı yerleşim bölgelerinde çalışmalarına yoğunluk veren Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların kar yağışının neden olduğu sıkıntılardan etkilenmemesi için karla mücadeleyi hızlı ve etkili bir şekilde yürütüyor.

Meteorolojinin verdiği rapor doğrultusunda, kar yağışından önce Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Karla mücadele ile ilgili olarak bütün ekip ve ekipmanlarımız önceden hazırlanmıştır. Karla mücadelede müdahale edilmesi gereken yerlere ekiplerimiz anında müdahale ediyor. Vatandaşlarımızın kar yağışı ile ortaya çıkabilecek sorunlardan olabildiğince az etkilenmesi için ilgili birimlerimiz canla başla çalışıyor” dedi.

Karla mücadele çalışmalarının il genelinde devam ettiğini ifade eden Başkan Kocamaz, “Ekiplerimizin bir kısmı merkezde, bir kısmı da ilçelerimizde kardan kapanan yolların ulaşıma açılması ve tuzlama çalışmalarını yaparken, bir yandan da karda mahsur kalan vatandaşlarımıza yardım ediyor. Ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucu, şu ana kadar ciddi bir problem yaşanmadı ve yollar kısa sürede ulaşıma açıldı” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36