4 Çocuklu Aile 2.5 Aydır Çadırda Yaşıyor

4 Çocuklu Aile 2.5 Aydır Çadırda Yaşıyor

4 Çocuklu Aile 2.5 Aydır Çadırda Yaşıyor

 

 Babaları kısa zaman önce vefat eden 4 çocuklu kadın yardım eli bekliyor. Kışın gününde çadırda hayatlarını geçirdiklerini belirten fakir kadın devletin ve hayırseverlerin kendisine yardım etmesini bekliyor.

 Silifke’nin İmamlı Mahallesi Çukur mevkiinde 7 ay önce eşini kaybeden 4 çocuklu  Emine Taşkaya isimli 42 yaşındaki kadın 7 yaşındaki kızı Melike Taşkaya ve 12 yaşındaki oğlu Ali Taşkaya ile birlikte kurdukları çadırda hayat mücadelesi veriyor.

Emine Taşkaya’nın iddiasına göre bu durum CHP Silifke İlçe Başkanı Gökhan Arslan ve yanında gelen bir gurup CHL genç yüzünden olduğu yönünde.

İddiasına göre: eşi öldükten sonra mahalleden bir gurup CHP’li gelerek kendisinin evinin eski olduğunu bu nedenle evlerini yıkıp yenisini yapabileceklerini söylemesi üzerine, damları çinko evlerini yıktıklarını söyleyen Taşkaya, “ evi yıktık ne gelen var ne giden,  2,5 aydır evinin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

 

Taşkaya iddiasının devamında şunları kaydetti: “Ben bu evde yaşamımı sürdürüyordum. geldiler CHP gençlik kolları başkanı, senin evini yaptıracağız dediler, mutfak dolabını üstünü her şeyini yaptıracağız dediler, beni mağdur ettiler. 2 aydan beri ben çadırda yaşıyorum. 1 çocuğum üniversitede okuyor, birisi askerde, 2 çocuğum imamlı’da okuyor. Her şeyden mağdurum. Eşim öleli 7 ay oldu. 2 buçuk aydır yıkılmış durumda duruyor. Ben onlara haber yolladım. Bana haber edin ustanız gelince, hatta ustamızda bizden olsun dedi önce, sonra bizim ustamız oraya çıkmıyor dedi. Sonra siz ustanızı bulun, biz demiri, çimentoyu her şeyi getirelim yaptıralım dediler. Bende haber yolladım, muhtara da yolladım. Hatta kaç kilo kaç ton demir gideceğini söyledim. Onlarda bizim hiç bir şeyden haberimiz yok biz böyle bir söz vermedik dediler. Akşam görüştük. Ben öyle bir şey söz vermedim dedi.

Hatta pencereler hep çürümüştü benim, pencereleri pak-pen yaptıracağız dedi, ölçüsünü falan aldı gitti, mutfak dolabının ölçüsünü aldı gitti, yatak dolabının ölçüsünü aldı gitti,  her şeyi aldı gitti. 4 tane çocukla şimdi burada yatıyoruz. Birisi Iğdır’ da kalıyor. Hiçbir işim yok. İşte 5- 6 keçim var onları da komşularım damızlık olarak verdiler. Hiç bir şeyim yok. Sağlık güvencem hiçbir şeyim yok. bir yeşil kartım var. Devlet bir dul maaşı veriyor bana. 2 aydan 2 aya 500 lira. Onunla da ancak elektriğimi suyumu ödeyebiliyorum. Bir iki keçim var başka bir şeyim yok. Eşim sağken yevmiyeye giderdik ikimizde. Yevmiyeyle geçiniyorduk, çocuklarımızı okutuyorduk, geçimimizi sürdürüyorduk. Şimdi ortada kaldım. Çocuklarım gece çadırda üşüyorlar. İki battaniyenin altında yatırıyorum onları. Eşyalarım yağmurdan ıslandı çürümeye yüz tuttu. Rezil olduk bize birileri yardım etsin. Cumhurbaşkanım Erdoğan’ımızdan Allah razı olsun bizlere yardım etmeye çalışıyor. Sayın Kaymakamımızdan  yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım istiyorum”.

 

 İHTİYAÇLARINI GÖRDÜK YARDIM ETTİK, EV SÖZÜ VERMEDİK

  İddiada adı geçen CHP Silifke Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Arslan gazetemiz sahibi Atike Ceylan’a şu bilgileri verdi; “Gezimiz sırasında evlerinin bazı eksikliklerini gördük çamaşır makinesinden tutunda ocağa kadar mutfak dolabını da yaptırdık,  hatta bir kamyon kum yıktırdık. Ama tüm evi yaptıracağız demedik. Son aradığında bir sürü liste verdi ben bunu yapamam dedim, ama böyle bir söz vermedik. Gücüm yetmez ben bir işçiyim. Dün de aradılar, yine bir şeyler istediler bende yine yardımcı olayım dedim. İyilik yap denize at derler bu durumun böyle lansedilmesine üzüldüm. Mağduriyetlerini biliyorum onlar için sağı solu arıyorum ve yardımcı olmaya çalışıyorum verdikleri listenin ücreti 5 bin lire civarında yapıyor. Sonuçta bu bir hayır işi o kadar malzemeyi ben alamam ama sağı solu arıyor yardımcı olmaya çalışıyorum. Ama ben kesinlikle evlerini yıktırmadım yıkın demedim.”

KİMSE KİMSENİN DEMESİYLE EVİNİ YIKMAZ, MANTIKLI OLALIM

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, “Böyle bir söz olmaz. Size hiç inandırıcı geliyor mu? size birisi böyle bir sey söylese inanır mısınız? Böyle bir söze kimse vermez biri birine niye ev yapıversin biraz mantıklı olun. Yardımcı olalım denmiştir,  çimento kum göndereyim denmiştir. Ama evini yık yaptıralım, böyle bir mantık yok. Bana pek inandırıcı gelmiyor. Gençlik kolları başkanımız biz yardımcı oluruz demişler.  Bunu bırak gençlik kolları başkanını belediye başkanı bile böyle bir söz söyleyemez.

Böyle bir söz verilebilir mi, verilirse ebetteki yapılır. Bir diğer yönünde bir insan durup dururken birileri dedi diye oturduğu evi yıkar mı,  biraz mantıklı olalım. Böyle bir söz verilmemiş ama elimizden gelen yardımı yaptık ve yapacağız” dedi.

 BEN EV YAPTIRACAĞIZ SÖZÜNÜ DUYMADIM

Ev yapılacak sözü verilirken yanlarında bulunduklarını iddia edilen Muhtar Bayram Ali Oğuz ise bu iddialara şu şekilde cevap verdi: “evin üzerinin örtülmesi ile ilgili bir durumum yok. Penceresini yaptıralım dendi çamaşır makinesi alındı, mutfak dolabı yapıldı,  erzak falanda alındı. Üzerini yaptırılması konusunda kendileri konuşmuş gençlik kolları. Üzerine yapılması konusunda yardımcı oluruz denmiş. Bir kamyon malzeme gönderelim denmiş. Dün bana bir liste verdiler 1700 kilo demir, 150 torba çimento,  bir kamyon kum lise lemisler elime verdiler. Birileri sürekli akıl veriyorlar. Ama onlar istiyor ki dört dörtlük ev yapılsın.  Bedavaya ev yaptırmaya çalışıyorlar.  Evinizi yıkın biz yaparız cümlesini ben yaparım kelimesini ben duymadım,  bana emine hanım kendisi söyledi.  Ben CHP’li gurupla gitmedim sadece evi sordular gösteriverdim. Bilgim bu kadardır”.

 Devletimiz ihtiyaç sahibi kimseyi ortada koymaz

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise konuyu öğrenir öğrenmez bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfın’dan konuyu araştırmasını ve mahallede varsa aileyi acilen kiralanacak bir eve taşınması talimatı verdi.

Konunun takipçisi olacağını belirten Kaymakam Cinbir, “Biz ev yapmıyoruz, fakat evin damı akar yaptırırız, çatısı yoktur yaptırırız,  acil ihtiyaçları vardır onları yaparız. Bu amaçla kimseyi ortada koymayız. Ailenin acil yardımları için bir ekip görevlendirdim. Gerekli işlemler yapılacaktır” dedi.

 İlkokula giden iki öğrenci için her ay 75 liralık yardım alan anne Taşkaya’ya da iki ayda bir 500 lira dul maaşı verdiği, ilahiyat Fakültesinde okuyan öğrenci için ise 400 liralık yurt parasının devlet tarafından verildiği edinilen bilgiler arasında.

 
























Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36