Baklanın kilosu 1,5 lira

Baklanın verimi güzel ama fiyatı 1. 5 liraya düştü.

Baklanın kilosu 1,5 lira

Haber: Atike Ceylan Kaçar

Sebzenin ve meyvenin başkenti konumunda olan Silifke’nin Atayurt mahallesinde çiftçiler tarafından üretilen bakla,  kasım ayında 3.5 lirayken şimdilerde fiyatı 1.5 liraya düştü.

Kasım ayında başlayan ve nisan ayanı kadar hasadı devam eden bakla üreticisine para kazandırmadı. Bazı üreticiler baklayı söküp yerine başka ürün dikimi yaparken, bazıları da  ürünün para etmesini bekliyor.

Baklayı geçmiş yıllardaki gibi sandıklara değil yarım kiloluk kaselere koyduklarını ifade eden üreticiler “Fiyatın bu kadar düşmesi bizleri zor durumda bıraktı. Söküyoruz ve yerine bamya dikeceğiz. İnşallah bamyada emeğimizin karşılığını alırız” dedi.

Üreticiler: “Bölgemizde yaygın olarak üretimi yapılan bakla, hem taze hem de kuru olarak yenilebilen bir sebze. Bölgemizde üretilen baklanın çoğunluğu İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere gönderiliyor. Dileğimiz, fiyatların biran önce sezon öncesi gibi yani 3.5 lira olması. O zaman biraz yüzümüz gülmesidir” diye konuştular.

Atayurt mahallesinde bu yıl toplamda bin dönüm araziden yaklaşık 500 ton bakla hasat edileceği belirtilirken, baklanın pek çok hastalığa da iyi geldiği öğrenildi. 

Anahtar Kelimeler:
Baklanın Kilosu 15 Lira
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36