Damatlar, ‘Silifke hep yüreğimde’

Silifke eski Kaymakamı Fatih Damatlar, Gazetemiz Muhabiri Mehmet Ceylan’a özel röportaj verdi.

Damatlar, ‘Silifke hep yüreğimde’

Geçtiğimiz yıl İzmir’e Vali Yardımcılığına atanan Damatlar, Ceylan’la yaptığı sohbette, Silifke’yi çok özlediğini ve dostları ziyarete geldiğini söyledi.

2009 – 2014 tarihleri arasında Silifke’de kaymakamlık görevi yapan Damatlar, Ceylan’la yaptığı sohbette, Silifke’nin Atayurdu olduğunu ve kendisi için çok önem taşıdığını vurguladı.

Damatlar, “Silifke’de görev aldığım süre içerisinde hiç yabancılık çekmedim. Görevimi yerine getirirken yürekten ve sevgiyle yaptım. 66 köyü tek tek gezdim. İnsanların yaşam kültürüne ortak oldum, sorunlarını paylaştım ve çözüm ürettim. Silifke’nin benim hayatımda çok büyük önemi bulunmakta, her bir köşesinde unutamayacağım anılarıyla doludur. Özellikle insanların samimiyeti, bölgenin yaşam kültürü, doğası ve iklimi hiç yabancılık çekmediğim özellikleridir. Ayrıca atalarımın köken olarak temeli Kozan ovasından başlar Silifke’ye dayanır. Dedelerim ve amcam ben çocukken hep buraları anlatırdı. Atalarımın yaşadığı bir yerde görev yapmak benim için bir gururdu. Bu yüzden Silifke’ye ayrı bir sempati duyuyorum. Görev yaptığım dönemde çok iyi de dostlar edindim. Şimdilerde fırsat buldukça dostlarımı ziyaret ediyorum.

SİLİFKE’NİN DAHA İYİ PLATFORMLARDA OLMALI

Silifke, ülkemizin en güzel ve en büyük ilçelerinden birisidir. Hem turizm hem tarihsel yapılar açısından oldukça zengin bir ilçe konumuna sahiptir. Ülkemizin en temiz ve en uzun sahillerini içinde barındırmakta ayrıca verimli toprağı ve bilinçli üreticileri bulunmaktadır. Ama ne yazık ki ne turizmde nede diğer etkenlerde yolunu çizememiştir. Silifke’nin yapması gereken en önemli şey tanıtıma yoğunluk vermelidir. Böyle bir şehrin en iyi platformlarda tanıtılması gerekir. Açıkçası ben Silifke’nin daha iyi konumda olmasını istiyorum”. Dedi.

 

“GAZETECİLERLE ÇOK ANIMIZ VAR”

Görev süresi boyunca gazetecilerle içiçe olmaktan hiç kaçınmadığını belirten Damatlar, hem kamu hem de toplum yararına birçok görevde beraber olduklarını belirterek, Bu beraberliklerde birçok anılarını olduğunu söyledi.

Damatlar, “5 yıl görev aldığım Silifke’de her daim yanımda olan ilişkilerimizi hep iyi tutmaya çalıştığımız gazeteci arkadaşlarla birçok alanda ortak görevler yaptık. İlçenin 66 köyünü beraber gezdik. Vatandaşların sorunlarına ortak olduk. Çoğu zaman benim gözüm kulağım oldular. Kar kış demeden koşturduk. Tabi bu görevler içinde birçoğuyla unutamayacağım anılarımız oldu. Bunlardan en biriside değerli kardeşim Mehmet Ceylan ve kardeşi Atike Ceylan’dır. Kendilerine hayatlarında başarının eksik olmamasını temenni ediyor ve sevgilerimi sunuyorum.” Dedi.

Yaklaşık bir saatlik sohbetin ardından Damatlar’a teşekkür eden Ceylan, ziyaretlerinden dolayı onur duyduğunu söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36