ENGELLİ KADIN DOLANDIRILDI

Telefon dolandırıcıları bu kez engelli bir kadını kandırdı. Gelen mesaja evet yazdı 106 liradan oldu.

ENGELLİ KADIN DOLANDIRILDI

   ÖZEL HABER: ATİKE CEYLAN

Telefon dolandırıcıları bu kez engelli bir kadını kandırdı. Gelen mesaja evet yazdı 106 liradan oldu.

Mersin’in Silifke ilçesinde doğuştan bedensel engelli 46 yaşındaki Fatma Kabal, cep telefonu dolandırıcılarının kurbanı oldu.

 Evde arkadaşlarıyla sosyal medya üzerinden sohbet ettiği sırada bir arkadaşlık isteği geldiğini,  belirten 46 yaşındaki engelli Fatma Kabal, “Pazar günü sosyal medyada arkadaşlarımla sohbet ederken bir arkadaş isteği geldi ve kabul ettim. Ben bir telefon şirketinde çalışıyorum dedi. Sana hediye çeki göndereceğim bana telefon numaranı verir misin dedi. Bende verdim, cep telefonuma gelen mesaja evet yazıp göndermemi istedi, ben hayır yazmam dedikçe arkadaşının eşiyim karnım aç karnımı doyurmam lazım. Hadi artık evet yaz gönder dedi. Bir kere yazdım ama defalarca yazmam için ısrar etti. O andan sonra arkadaşımı aradım arkadaşım da sende mi bu tuzağa düştün, eşimin adını kullanarak herkesi bu şekilde aramışlar sakın yazma ve polise şikayette bulun dedi.

Artık bir mesajdan sonra aklım başıma geldi ama iş işten geçti. Sordum şuan için tek mesaj için 106 liranın faturamla birlikte gelebileceğini söylediler. İnşallah sadece 106 lira gelir” dedi.

 ‘Ben kandırıldım başkası bu tuzağa düşmesin’ diyerek yaşadıklarını gazetemize anlatan Kabal, ilk kez böyle bir şeyin başına geldiğinin altını çizerek, insanların artık kimseye güvenmemesi gerekiyor sanırım. Dolanıcılar her geçen gün yeni bir taktik bularak insanları kandırmaya çalışıyor. Yazık insanlık bu hale gelmiş” dedi.

 

Dolandırılan Kabal’ın doğuştan bedensel engelli olduğunu belirten arkadaşı  Elime Güngör, “Benden bedensel engelliyim. Fatma’ya böyle bir şey yapmaması konusunda uyardım ama işte insanın o an basireti bağlanıyor sanki. Bu konuda herkesin daha bilinçli olmasını diliyorum. Biz polise gittik, fakat bir şey çıkacağını sanmıyoruz. İnşallah yapanlar bulunur” diye konuştu.

  

 



Anahtar Kelimeler:
ENGELLİ KADIN DOLANDIRILDI
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36