JAPON ERİĞİ ÜRETİCİSİ ENDİŞELİ

JAPON ERİĞİ ÜRETİCİSİ ENDİŞELİ

JAPON ERİĞİ ÜRETİCİSİ ENDİŞELİ

 

Mersin’in Silifke ilçesinde Japon eriği üreticileri fiyatların düşük olması nedeniyle endişeli.

 

 ÖZEL HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

 

Hasat süresi 15 gün olan Japon eriğinin turfanda çıkmış olmasına rağmen yeteri kadar rağbet görmediğini belirten Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, “Ürünümüzün kalitesi oldukça iyi, verimi de çok iyi, zaten bizim bölgemizin iklimi bu ürün açısından çok çok iyi.  Fakat fiyat bizi üzüyor. Girdi fiyatlarının yüksek olması ürünümüzün para etmemesine neden oluyor. Çiftinin nefes alması için girdi fiyatlarının düşürülmesi gereklidir” dedi.

 

10 dönüm Japon eriği bahçesinden yaklaşık 20-25 ton ürün hasat etmeyi hedeflediklerini söyleyen, “Ürünümüzü bugün hasat ettik. Atayurt Haline gönderiyoruz fiyatı bile şuan net değil, 2 ila 2,50 kuruş arasında alınması bekleniyor. Japon erikleri Irak’a ihraç ediliyor fakat fiyatı hala düşük. İç piyasada da tüketilen Japon eriklerimizin 15 günlük bir hasat süresi olması nedeniyle para etti etti yoksa zarar ediyoruz. Bir nevi şansımıza ne çıkarsa. 15 gün sonra toplanmayan erikler dibine düşüp çürümeye mahkumlar. 40 derece sıcağın altında topladığımız eriklerimizin ve diğer ürünlerimizin para etmesi için dua etmekten başka şansımız yok” dedi.

Bahçede çalışan kadın işçiler ise, “sabah saat 5’den itibaren bahçede erik topluyoruz. Bizler yevmiyemizi alıyoruz fakat ürünün para etmesini de istiyoruz. Bu nedenle ürünümüz para ederse bizlerde oldukça mutlu olacağız” diye konuştular.

 













Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36