Kaymakam Cinbir’den kadınlara tam destek

Kaymakam Cinbir’den kadınlara tam destek

Kaymakam Cinbir’den kadınlara tam destek

 

Mersin’in Silifke ilçesinde Silifke Girişimci Kadınlardan Derneği yönetim kurulu üyeleri Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’i makamında ziyaret etti.

 ÖZEL HABER: ATİKE CEYLAN

 

GİKAD’lı kadınlar dernek faaliyetlerini gerçekleştirme konusunda devlet desteği istedi.

Kadınlara tam destek vereceğini belirten Kaymakam Cinbir, KOSGEB kursu açılması, iş-kurla anlaşmalı olan el sanatları kursuna kadınların katılımının sağlanması ve derneğin anaokulu yapma isteğine önerileri ile destek oldu.

 

Silifke Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Yeşim Altın, “Kadın girişimcilerimiz birbirlerine her konuda destek oluyorlar. Bu da bizi iş hayatında kadınların güçlenerek var olması hedefimize yaklaşmak adına daha da heyecanlandırıyor. Biz Silifkemiz’den dünya markaları çıkarmak istiyoruz” dedi.

Başkan Altun, “GİKAD olarak Silifke bazında çok güzel başarılara imza attık. Gerek sosyal, gerek eğitimsel gerekse meslek edinme anlamında olumlu gelişmelere imza attık. Mersin’in ilk kadın projesini içişleri bakanlığından biz aldık. Bu aşamada 30 kadınımızı hem belge sahibi yaptık hem para kazanma şansı sağladık.  Bu çalışmalarımızı yeni yönetim kurulu üyelerimiz ve her geçen gün aramıza katılan ve günden güne güçlenerek devam ettiğimiz üyelerimizle birlikte yapmak istiyoruz. Siz değerli devlet büyüğümüzün de bu konuda bizlere yardımcı olmanızı bekliyoruz. Kadınların girişimcilik kursuna katılıp iş yeri açma konusunda KOSGEB desteği alabilmesi için katılmaları gerekli olan kursu mutlaka almaları gerekmektedir. Bu anlamda KOSGEB kursu taleplerimiz var. Bunun yanı sıra İş kur ortaklı el sanatları kursunda el becerilerimizi belgelemek istiyoruz. Yaşlı bakım kursları gibi mesleki belge sahibi olabilecekleri kurslarda Halk eğitim ile işbirliği içinde olmak istiyoruz. En önemlisi ise yapmayı planladığımız anaokulu projesinde sizlerin büyük desteğini bekliyoruz. Çünkü özellikle çalışmak ve iş kurmak isteyen kadınların çocuklarını güvenle bırakabilecekleri ve aynı zamanda eğitim aldırabilecekleri bir anaokulu hedeflerimiz arasında” dedi.

 KAYMAKAM CİNBİR KADINLARA TAM DESTEK VERDİ

‘Anaokulu ile ilgili düşüncelerinizden memnuniyet duydum’ diyerek konuşmasına başlayan Kaymakam Cinbir ise " Okulöncesi Eğitim yaşı 36 ile 72 ay arasındadır. Ancak hali hazırda 5 yaşındaki çocuklar anasınıfına gidiyor, yani bir yıl anasınıfında eğitim alıyor. Halbuki 3 yaşındaki çocuk Anaokuluna gidebilir. İlçemizde birçok aile bu yaşlardaki çocukları kreşlere yani gündüz bakım evlerine gönderiyor. Buralar ise Milli Eğitim Bakanlığı’na değil Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlıdır. Kreşlerde eğitimden ziyade bakım söz konusu dur İlçemizde uygun fiyatlarla 3 yaşındaki çocukları da alan Anaokulu olsa ve vatandaşa anlatılabilse kreş yerine Anaokuluna çocuklar gönderilecek ve böylece Okulöncesi eğitim yaşı da 3 yaşa düşmüş olacaktır. Çocuğun eğitimi ve gelişimi için de doğru olan budur. Onun için Dernek olarak kuracağınız bir İktisadi İşletme ile özel bir anaokulu açabilirseniz hem iyi bir yatırım hem de faydalı bir iş yapmış olursunuz. Zaten devlet politikamız da bu eğitim yaşını düşürme yönündedir. Silifke'de devlet eliyle de bu çalışmaları yapıyoruz. Devletimiz ve hükümetimiz kadınların ekonomik hayatta yerini alması için bir çok destek programları uyguluyor. Bunlardan yararlanmak için gerekli olan eğitimleri sağlamak da bizim görevimiz. Sizlerle işbirliği yapmaya da hazırız. Siz kurslara katılacak kişileri bulun biz de ihtiyaç duyulan her türlü kursu açalım. Siz yer temini gibi işlerle yorulmayın. Her türlü kursu alabileceğimiz yer ve salonlarımız var. Yeter ki talep olsun. Bu talebi de birlikte oluşturalım." dedi.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Kaymakam Cinbir yeni Dernek yönetimine  başarılar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36