SALATALIK ÜRETİCİSİNİ KIŞ VURDU

SALATALIK ÜRETİCİSİNİ KIŞ VURDU

SALATALIK ÜRETİCİSİNİ KIŞ VURDU

 

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Akdere-Işıklı Mahallesinde kış aylarında meydana gelen şiddetli rüzgar seraları yıkmış, hem seranın hem sebzelerin zarar örmesine neden olmuştu. 

ÖZEL  HABER: ATİKE CEYLAN

Bu durum sadece seraların yakılması ile kalmayın üzerinde çiçek tutmuş salatalığı vurdu.

Salatalık üreticisi Mevlüt Solak,  bu yıl serada ürününü toplanmayacak kadar az olduğunu, fiyatının yüksek fakat ürünün bulunmadığını bu nedenle her şekilde zarar ettiklerini söyledi.

Üretici Mevlüt Solak , “Bu yıl kış çok oldu. Fırtına oldu soğuk oldu.  Serayı yıktı camlarını attı seralar yerle bir oldu, kalanlarda verim vermiyor.  Don vurdu verimi düştü.  Bu sene 2 bin liralık ürün satabilirsem şükredeceğim. Ben bu ürüne güzden bu yana emek çekiyorum. Geçen yıl 9-10 bin lira para kazanmıştım seramdan, fakat bu yıl bırakın yarı parasını 2 bin lira para kazanırsam şükredeceğim” dedi.

Şuanda seradaki salatalığın kilosunun2,80 kuruştan alıcı bulduğunun altını çizen üretici Solak, “Alıcısı bile çok az geliyor. Çünkü başında ürün yok olanda nedense büyümüyor. İki güne bir toplanan salatalık haftada bir toplansa ancak büyüyor. Yani anlayacağımız fiyat 5 lira olsa ne olacak başındaki ürün verimli değil” dedi.

100 gramlık ilaç 100 lira

Üretici Mevlüt Solak,  Şimdi biz bu seraya ilaç atıyoruz. 100 gramlık bir ilaç alalım desek en düşüğü 100 lira. Böyle olunca hangi birini atalım ve bu ilaçlar çok kısa süreli nasıl olurda bu masrafla ilaç alıp atalım. Birde bize tarım sigortası yapın dineliyor. Benim seram yarım dönüm. Şimdi buraya sigorta yapmak istesem, sigortası bir tane değil ki, sele karşı, fırtınaya karşı, doluya karşı, dona karşı ayrı ayrı sigortası var. Hepsine 1000 lira verecek olsam zaten 5000 lira yapar. Hal böyle olunca ben zaten o kadar para kazanmıyorum. Güz ayından bu yana gece gündüz içinden çıkmadan bakıyorum. Ama bu yıl için yapacak bir şey yok. Allah izin vermedi olmadı. Herşey Allahtan. 8-10 ton ürün beklerken bu yıl yüzüne bakıyoruz. İşte ancak böyle gelen olursa hediye yapıyoruz. Yapacak başka bir şeyimiz yok” diye konuştu.


 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36