Silifke Festivalinin Konserleri İptal

Silifke Festivalinin Konserleri İptal

Silifke Festivalinin Konserleri İptal

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, bu yıl 43.’sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kültür Festivali öncesi, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

43. Uluslar arası Kültür Haftasıyla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ilçede görev yapan basın mensuplarını bilgilendirdi.

Başkan Turgut, “Ülkemizde son dönemlerde arka arkaya meydana gelen üzücü olaylar nedeniyle verdiğimiz şehitlerimiz, hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve onların yakınlarının yaşadığı acılar, hepimizi derinden etkilemiştir. Bu topraklarda yaşayan herkes gibi yaşadığımız bunca üzüntüye kayıtsız kalmak elbette ki olası değildir. Bu sebepten dolayı 20-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirecek olduğumuz Kültür Haftamızdaki konserleri iptal ettik. Kültür Haftamız süresince hazırladığımız yarışmalar, tiyatro gösterileri ve sanatsal programlarımız devam edecektir” diye konuştu.

Uluslararası Kültür Festivalinin bu yıl yine 20-26 Mayıs tarihleri arasında kutlanacağını açıklayan Başkan Turgut, “Bu yıl sanatsal ve kültürel faaliyetlerimize daha fazla ağırlık vereceğiz. Konserlerimizi iptal ettik ama akşam ve gündüz programlarımızda kültürel etkinliklere ağırlık vereceğiz. Halk Oyunları Gösterileri, Sokak Basketbolu Turnuvaları, Heykel Sempozyumu, yöresel seyirlik oyunların sergilenmesi, tiyatro gösterileri, sergiler, yarışmalar ve daha birçok etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

Ekonomik kazançtan ziyade kültürel değerlerleri ve yöresel ürünleri tanıtmaya daha fazla ağırlık vereceklerini belirten Başkan Turgut, kortej yürüyüşü yapmayı da planladıklarını ifade ederek, “Silifke ve Silifke’mizin yerel ve ulusal alanda tanıtılmasına siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızın da büyük katkılarını bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36