Turizm Haftasının ardından

Turizm Haftasının ardından

Turizm Haftasının ardından

  

Açık Hava Müzesi Silifke’de Kaymakam Cinbir farkı

Yaklaşık 10 yıldır Silifke’de basın mensupluğu yapıyorum. 
Her yıl bir turizm toplantısı yapılır yarım yamalak, sonrasında notlar alınır ve öylesine dosyalarda kalır. Yada biz öyle düşünüyoruz,  çünkü alınan kararların uygulandığını çok görmedik.

 Yani yapmış olmak için yapılan toplantıların ardından yaklaşık bir yıldır turizm anlamında Silifke’de bir hareketlenme oldu.
Bunu gözle görebiliyoruz. Bu değişimin nedeni Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’in bakış açısı ve yaptıkları.
Yapmış olmak için yapmadığı, yaptığı zamanda titizlik ve önemle gerçekleştirdiği sonuç odaklı toplantıların meyvesi uygulamalarda toplandı.

Öncelikle bir sinerji ve heyecan yarattığı turizm konusunda ilk meyve Emit fuarında alındı. İlçede bir heyecan yarattı.
Turizm derneklerini, otelcileri, ticaret odasını, belediyeyi aynı düşüncenin etrafında topladı ve enerji yarattı.
Emitt için yapılan çalışmaları takip ettik, gece yarılarına kadar yapılan ince ince düşünülen çalışmaları biliyoruz. 
Ve gidilen emitt fuarında yine yurtiçi ve yurtdışı TV’leri Silifke’yi tanıdı. En iyi çıkış yapan stant ödülünü alıp geri dönüldü.  Burada dikkat çekilmesi gereken bir konu evet turizm. Tanıtım konusunda Kaymakam Cinbir’in büyük gayretleri var. GAP Gazetecilerini ilçemizde ağırlayıp onlara tarihi ve ören yerleri gezdirildi. Yine tanıtıp için buda büyük bir adım oldu. Televizyonlar ilçemize gelerek tanıtım çekimleri yaptı. Yine kaymakam Cinbir’in davetlisi olarak. Bu anlamda Turizm Derneği Müdürümüz Ali Küçük ve ekibinin üstün gayretleri ile Silifke’nin en iyi çekimlerinin yapılması da sağlandı.

Son olarak ise Uzuncabuç’ta yapılan turizm haftası açılışı istenirse yapılabileceği konusunda noktayı koydu. Anfi  Tiyatro cıvıl cıvıl çocuklar ve vatandaşlarla o kadar güzel doldu ki görülmeye değerdi. Ardından halkın yoğun katılımı yine dikkat çekti.
Tiyatro oyunu, halk oyunları ekibi, şiirler kompozisyonlar ve haftaya özel etkinlikler gerçekleştirildi.
En önemlisi Roma Yolunda yürünüp bu yola dikkat çekilmesi. Tanıtım için bir adım atılması.  Bir gününü tarih kokan anfi merdivenlerde oturarak ve  programı izleyerek geçiren vatandaşlar büyülendiklerini  söylediler.

Bir yandan bu kadar güzellik yaşanılması için titizlikle çalışıldığı dikkat çekerken, diğer yandan Silifke belediyesinin programa alınan karardaki desteği vermeyişi elbette dikkat çekti.

Turizm toplantısında yapılan görev paylaşımında belediyece karşılanması kararı alınan, çadır kurulması, ayran ve su temini edilerek konuklara ikram edilmesi konusunda destek verdiği fakat odun ateşinde  sıkma börek yapma isinin gerekli ekipmanı bulunmadığı için yapamayacağı konusundaki bildirisi yadırgandı.

Silifke Belediyesi gibi bir halklı belediyemiz böylesine güzel bir etkinlik için Silifke’nin değerlerinden biri olan ve Yörük kültürünü yaşatılan çadırda sıkma börek yapılamayacağını bildirmesi hepimiz üzdü ve düşündürdü.
Sonuç itibariyle Kaymakam Cinbir’in talimatıyla Silifke Milli Eğitim Müdürlüğü konuyu bir şekilde halletti ve konuklara ikramlar belirlendiği şekilde yapıldı.

Bu konuya ister istemez tepki veren Kaymakam Cinbir,  konunun para değil, iletişim hatası olduğu yönündeki düşüncesini bizlerle paylaştı. Fakat şu sözü de söylemeyi ihmal etmedi. Emeği geçen insanların hakkı yenmemeli ve kimse durumdan da vazife çıkartmamalıdır. Bu program eksiksiz yapıldı ise renkli bir şekilde geçtiyse benim Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi sayesindedir. Bu da böyle bilinmelidir.  Turizm konusunda ki olumlu düşünceler kısada olsa sizlere yansıttım.

 Gelecek sayımızda turizm konusundaki eksiklerimizi yazacağım. Turizmde açık hava müzesi konumundaki Silifke’de gerek halkı gerekse tanıtılan yerler ziyarete ne kadar hazır bunu yazacağız. Kırılıp dökülen tarihi eserler, çöp alanına çıkan levhalar, dikenli telle kapatılan tarihi alanlar. .. Gelecek sayımızı kaçırmayın…

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36