İşitme Engellilere Diş Sağlığı Hizmeti

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü’nün iş birliğiyle işitme engelli öğrencilere diş sağlığı hizmeti verildi.

İşitme Engellilere Diş Sağlığı Hizmeti

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gezici Sağlık Tarama Aracı ve personelleri ile Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü’nün sağlamış olduğu 2 gönüllü diş hekimi ile birlikte Yunus Emre İşitme Engelliler Okulu’nda 7-14 yaş aralığındaki toplam 45 öğrenciye diş sağlığı hizmeti verildi.

Gönüllü diş hekimleri tarafından işitme engelli öğrencilere diş sağlığının korunmasına yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme sunumu yapılırken, ayrıca öğrencilere diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.

2015 yılından bu güne 4932 kişiye diş sağlığı hizmeti

‘Halka hizmet hakka hizmet’ anlayışı ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren diş hekimi ve tam donanımlı gezici diş sağlığı tarama aracı ile 2015 yılından bu güne kadar, Mersin merkez ve ilçelerde toplam 4932 kişiye diş sağlığı hizmeti verildi. Hızlı ve etkin şekilde devam eden gezici sağlık tarama hizmeti ile 2018 yılında da öncelikle dezavantajlı gruplar olmak üzere ulaşımın zor olduğu kırsal bölgelerde hizmet verilmeye devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36