Köylü Kadın, eşinin hayatını kurtardı

Mersin'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Büyük Kösebalcı Köyü'nde kalp krizi geçiren 66 yaşındaki Mahir Yazlık, eşi 61 yaşındaki Tülay Yazlık'ın kalp masajı ve suni teneffüs yapmasıyla hayata tutundu.

Köylü Kadın, eşinin hayatını kurtardı

Bilinçli davranarak eşinin kurtulmasını sağlayan Tülay Yazlık, "Televizyonda kalp masajını görmüştüm. Hemen kalbine masaj yapıp ağzına, burnuna nefesimi üfledim. Sonra da ambulans çağırdım" dedi.

SGK emeklisi olan ve arıcılık yapan 2 çocuk babası Mahir Yazlık, 4 gün önce kovanlarını Tarsus'a 10 kilometre uzaklıktaki Büyük Kösebalcı Köyü'ne götürdü, boş bir arazide arı kovanlarıyla ilgilenirken fenalaştı. Cilt renginin değişmesi, bilincini kaybetmesi ve ağzından köpük gelmesi üzerine eşi Tülay Yazlık, hemen kalp masajı ve suni teneffüs yapmaya başladı. Tülay Yazlık, eşinin yeniden hayat belirtisi göstermesinin ardından 112'yi arayıp durumu anlattı.

Kısa sürede köye gelen 112 ambulansı tarafından özel Medical Park Tarsus Hastanesi'ne götürüldü. Burada Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Tasal ve ekibi tarafından yaklaşık 20 dakika boyunca Mahir Yazlık'a kalp masajı ve elektroşok yapıldı, ayrıca  anjiyo işlemi uygulandı. Yazlık'ın yeniden çalışmaya başlayan kalbine Doç. Dr. Tasal ve ekibi tarafından stent takıldı. Hastanede 4 gün yoğun bakımda kontrol altında tutulan Mahir Yazlık bugün taburcu edildi.

Bilinçli davranarak eşinin kurtulmasını sağlayan ilkokul mezunu Tülay Yazlık, "Eşim birden fenalaşarak yere yığıldı. Yüzü kireç gibi oldu. Televizyonda kalp masajını görmüştüm. Hemen kalbine masaj yapıp ağzına, burnuna nefesimi üfledim. Sonra da ambulans çağırdım" dedi.

Mahir Yazlık'ın tıkalı 2 damarının daha açılması için kendine gelmesini beklediklerini kaydeden Doç. Dr. Abdurrahman Tasal ise "Kalp krizi geçiren birçok insan, yakınlarındaki insanların kalp masajı yapmaması nedeniyle hayatını kaybediyor. Tülay Hanım çok bilinçli davranıp eşinin hayatının kurtulmasına vesile olmuş" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36