Başkan Oğuz “Kimse hizmetleri karalamaya çalışmasın”

Başkan Oğuz “Kimse hizmetleri karalamaya çalışmasın”

Başkan Oğuz “Kimse hizmetleri karalamaya çalışmasın”

MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz hakkında yapılan haksız eleştirilerle ilgili olarak bir basın açıklamasında bulundu.

 Başkan Oğuz basın açıklamasında;“Uzun süredir tartışma konusu olan, kentin geleceğine yön vermesi beklenen 1/100 binlik plan, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı 1’inci birleşiminde oylamaya sunuldu ve kabul edildi. Ancak kentin kaderini değiştirecek olan planda, hükümet tarafından hazırlanan kanun ve uluslararası anlaşmalar ile koruma altına alınan Akkuyu bölgesinde herhangi bir düzenlemeye yer verilmedi. Meclis yetkisinin dışında kalan bölge, 1/100 binlik planda mevcut plandaki haliyle bırakıldı. Oylamada, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 1/100 binlik çevre düzeni planında, Akkuyu bölgesi ile ilgili kanun dışı karar veremeyeceği ve yetkisini aşamayacağı gerekçeleriyle belirtilen bölgenin mevcut şekli ile meclise getirildi.

 Mersin’in geleceğini tayin edecek planla ilgili Akkuyu bölgesinde yetki ilgili bakanlıktadır ve santral bölgesi kanun ve uluslararası anlaşmalarla koruma altındadır. Bu yasayı çıkaranlar bizler değiliz. Bu plan kabul edilmeseydi Mersin’e yapılması planlanan bir çok hizmet rafa kaldırılacaktı. Meclisin kanun dışı bir karar alma yetkisi yoktur. Kabul edilen bu planla tarım, turizm, sanayi ve ticaret alanlarında da yeni yatırımların önü açıldı.

Bu konuyla ilgi olarak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a haksız şekilde eleştiriler yapılmakta ve suçlu olarak kendisini göstermeye çalışan algı operasyonları uygulanmaktadır. Bu açıklamaların hepsini şiddetle kınıyoruz. Bilinmelidir ki Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin’in her yerinde yoğun bir çalışma içerindedir ve söz verilen hizmetler bir bir yerine getirilmektedir. Bundan rahatsız olan bazı kesimler Sayın Başkan hakkında karalama kampanyasına girişmişlerdir. Bir evladını nükleer belasından dolayı kaybetmiş olan Başkan Kocamaz  her zaman Nükleere hayır dediğinin altını çizmiştir. Kendi yetkisinde olmayan bir konuyla ilgili olarak onu suçlamak son derece saygısızcadır.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36