Çanakkale Kahramanları yürüyüşle anıldı

MHP’liler Silifke’de Çanakkale Kahramanları’nı andı

Çanakkale Kahramanları yürüyüşle anıldı

MHP Silifke İlçe Başkanlığı ve Silifke Ülkü Ocakları, Çanakkale Zaferi anısına yürüyüş düzenledi.

Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünde Çanakkale kahramanlarını anma adına düzenlenen yürüyüşe MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz ve MHP İlçe Teşkilatı, MHP’li Belediye Meclis Üyesi Yahya Yılmaz, Silifke Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Göbekci ve Ülkü Ocakları Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Dünya tarihine damga vurmuş, tarihin akışını değiştirmiş Çanakkale Zafer’imizi anmak için yürüyüş yapan MHP’li gurup, yürüyüş boyunca tekbir getirerek ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı attılar.

Katılımın yoğun olduğu yürüyüş Silifke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden başlayarak anıt meydanına kadar sloganlar eşliğinde devam etti. Güzergâh boyunca meşaleler eşliğinde şehitlerimiz için sloganlar atan gurup, vatandaşlar tarafından da büyük alkış aldı.

 

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konuşma yapan Silifke Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Göbekci, yoğun kalabalığa seslenerek “Çanakkale Zafer’i böyle bir ruhun neticesiydi” ifadesini kullandı.

Göbekçi gündemdeki terör olaylarından da bahsederek “Öncelikle sözlerime Ankara’da PKK’lı alçaklar ve şerefsizler tarafından gerçekleştirilmiş olan patlama sonucu hayatını kaybedenlere tekrardan Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Kutsal vatan topraklarımız için Ayyıldız’lı bayrağımız için, din için, devlet için, millet için, istiklal ve hürriyetimiz için yani bizim için hayatlarının baharında bir gül bahçesine girer gibi kara toprağa girmiş aziz şehitlerimizi anmak için toplanmış bulunmaktayız. Bizleri bugünde yalnız bırakmadığınız için Allah sizlerden binlerce kez razı olsun. Türk milleti ve ülkemiz gerçekten tarihi itibari ile misli görülmemiş bir mücadelenin içinden geçmek durumundadır. Bu mücadele milli mücadeledir. Gün birlik beraberlik ve safhalarımızı daha da sıkılaştırma günüdür. Gün tek yürek, tek bilek, tek yumruk olma günüdür. Gün tek bayrak tek vatan tek devlet tek millet olma günüdür. Bugün günlerden Çanakkale. Biz bugünlere kolay gelmedik. 250 bin can verdik, kan verdik, kan ile yoğrulduk, bedel ödedik ve bugünlere geldik. Bana Çanakkaleyi anlat deseniz üç kelimeyle; Geldiler, gördüler ve gittiler. Bütün bunlar niçin yapıldı? Neyin uğruna tatlı canlar kurban edildi? Candan ve canandan çok daha sıcak gelen insanları öbek öbek kendisine çeken bu cazibe neydi? ‘Arkadaş yurdumu alçaklara uğratma sakın’ diyen türk İslam şairi Mehmet Akif’in ifadelerinde abideleşen din ve devletin bekası içinde buna en güzel surette oğlunu cepheye gönderirken sarf ettiği şu sözlerle bir Osmanlı ninesi bayraklaştırmıştır. ‘Hüseyin’in yiğit oğlum dayın şıpka’da, baban Dömeke’de, ağabeylerin Çanakkale’de şehit düştüler. Bak son yongam sensin. Eğer minareden ezan sesi kesilecekse camilerin kandilleri sönecekse, bayrağımız inecekse sütüm ve hakkım sana haram olsun. Öl de köye dönme’ diyen ecdadın torunlarıyız biz. Bir kez daha aziz şehitlerimizi anıyor, Ruh’ları Şad olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

 

Meydanda konuşma yapan bir diğer isimde Silifke MHP İlçe Başkanı Osman Oğuz oldu. Oğuz konuşmasında, millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde şehitler vererek kazanılan Çanakkale zaferinin birlik ve beraberlikle anmanın gururu içinde olduklarını belirtti. Oğuz, bugün ülkemiz ve milletimiz için en önemli gündür. Çanakkale’de kazandığımız zafer bizlerin bugünlere gelmemizin en büyük simgesidir. Tarihimizin gururudur. Bu gururla burada toplandık. Çanakkale’de vatan, millet ve bayrak için hayatlarını kaybeden şehitlerimizi anıyoruz. Yürüyüşümüze destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.


FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...   www.facebook.com/media/set/







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36