Silifke’de Fener Alayı düzenlendi

Silifke’de Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, gençlik yürüyüşü ve fener alayı düzenlendi.

Silifke’de Fener Alayı düzenlendi

 

Silifke’de Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, gençlik yürüyüşü ve fener alayı düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Fener Alayı ve Gençlik Yürüyüşüne katılım yoğun olurken, yürüyüşe katılan vatandaşlar ellerindeki meşale ve bayraklarla gurur tablosu oluşturdular. Yürüyüş esnasında evlerinde olan vatandaşlar da balkonlarını Türk bayraklarıyla süsleyerek, fener alayına destek verdiler.

Silifke şehir stadyumu önünden başlayarak, Atatürk Caddesi üzerinde devam eden yürüyüş, Anıt Meydanında son buldu. 

‘ATATÜRK’Ü UNUTTURMAYACAĞIZ, CUMHURİYET’İ YIKTIRMAYACAĞIZ’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Anıt Meydanında ki Göksu Parkı’n da bir konuşma yapan CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Korkmaz, Silifke olarak unutturulmak istenen cumhuriyet değerlerine sahip çıktıklarını ve çıkmaya devam edeceklerini belirterek, “29 Ekim’de, 23 Nisan’da ve 19 Mayıs’ta hafızalardan çıkmayacak işlerin altına imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler Atatürk’ü unutturmayacağız, cumhuriyeti yıktırmayacağız. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz.

19 Mayıs, esaret altına alınıp, geleceği yok edilmek istenen Türk ulusunun Büyük Önderimiz Mustafa Kemal önderliğinde ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ şiarıyla başlattığı eşsiz destanın başlangıcıdır. 19 Mayıs, küllerinden yeniden doğan ulusumuzun, Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu, ulusal egemenliğe dayanan, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetin temelinin atıldığı gündür. Bugün sahip olduğumuz tüm özgürlükleri, hakları, vatan topraklarında özgür ve bağımsız bir şekilde yaşayabilmemizi 19 Mayıs ruhuna borçluyuz. Saraydan alınıp halka verilen egemenliğin, tekrar saraya verilmek istenmesi, 19 Mayıs ruhuna da en büyük ihanettir” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYETİN KAZANIMLARINI ORTADAN KALDIRAMAYACAKLAR”

19 Mayıs’ı, 23 Nisan’ı, 30 Ağustos’u, 29 Ekim’i, ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve  Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü unutturmak ya da sıradanlaştırmak isteyenlerin;  esaret zincirlerini koparıp atan atalarımıza ihanet ettikleri gibi, bağımsızlık, özgürlük ve ulusal egemenliği esas alan demokrasimize düşmanlık yaptığını kaydeden CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar ise, “Cumhuriyet kazanımlarını ortadan kaldırmak için varını yoğunu ortaya koyan bu anlayış, ulusal kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi bugün de yarın da 19 Mayıs ruhunu taşıyan milyonların karşısında yenilmeye mahkûmdur.

Kurtuluş mücadelesini gerçekleştiren kahramanlarımızın adlarını yüreğimize kazıdık. Onların yolu, bizim yolumuzdur. Önderimiz Atatürk, silah arkadaşları ve bağımsızlık yolunda yitirdiğimiz şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyoruz. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın tam bağımsız, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti”

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36