Sizde de kaldı mı o beş kilo?  Endişelenmeye gerek yok yeni yıla daha fit girmek ve o son 5 kilodan kurtulmak için yapılması gerekenleri konuşalım bu hafta. Beslenme düzeninize dikkat ediyor, spor ve benzeri aktiviteleri düzenli yapıyor olsanız dahi o son 5 kilo gitmiyor mu? Farkındalıklarımız artsın ve  daha hızlı yağ yakıp kurtulalım diye atılması gereken adımlardan söz edelim, gelin :

 Öncelikle vücudumuzu iyi tanımak problemin kaynağına inmek için en önemli aşama. Kulaktan dolma bilgilerle değil kaynağa doğru inmek mühim olan. Çabalarımızın karşılığını almak için yapacağımız ilk iş bu olmalı. 

Haftada iki, üç kez kullandığınız besinleri alternatifleri ile değiştirin. Örneğin müsliyi yoğurtla karıştırıp üzerine elmayı rendeleyip biraz tarçın ilave edilmesi sağlıklı bir kahvaltı olacak ve vücudunuz şaşıracaktır.

 Herhangi kronik hastalığınız yoksa, gebe ve emziklilik döneminde değilsek her gün 2 fincan yeşil çay veya yağ yaktıran çaydan için. Tarifimiz aşağıda yer almakta. İçeriğindeki kateşin adı verilen güçlü antioksidan sayesinde kilo veriminiz daha kolay olacaktır.

 Son beş kilonun vazgeçilmezi ise egzersiz. Hareketsiz yaşam biçimi veya hayatınızdaki kilo alımına sebep olacak değişiklikler arttıkça kilo almaya başlarsınız. Yürüyüş, bisiklet, yüzme gibi kardiyo egzersizlerini haftada 3-4 gün  1’er saat uygulayın. Özellikle ağırlık egzersizleri değil kardiyo ağırlıklı egzersiz yapmanız daha kolay kaybı sağlayacaktır. Tabiki spor yaparken nabız hızı kişiye göre değişmelidir. Egzersiz yapamadığınız haftada kendinizi pedometre ile takip edin. Her gün ez az 5000 adım atmaya çalışın.

 Daha fazla su için! Sindirim sisteminin yavaşlaması ve kabızlığınız olması durumunda kilonuz gitmeyecek aksine kabızlık nedeni ile sürekli olarak şişkinlik hissedeceksiniz. Kışın su içmeyi unuttuğumuzdan da dolayı bu dirençli kilolaları vermeniz için suyun önemi büyük!

 Daha düzenli uyuyun! Aynı zamanda yaşam düzenine de dikkat etmek şart! Eğer yeteri kadar uyumazsanız hem gece fazla besin tüketme riskiniz artacak hem de vücudunuz ödem yapacaktır. Bu nedenle günde 6-8 saat uyuyun.

Kaliteli yağlar yağ yaktırır. Zeytinyağı, keten tohumu gibi kaliteli yağları porsiyon kontrolüne uyaraktan tüketebilirsiniz. 2 kişilik yemeğe 1 yemek kaşığı zeytinyağı yağ yeterli olacaktır. Yine ara öğünlerde 1 avuç ceviz, badem yenmesi de karın ve bel yağlarının yanmasına destektir.

  Size özel hazırlanmış kişisel beslenme programı ve bitkisel çaylar ile bedeniniz yağ yakmaya başlar, son beş kilodan hızlıca kurtulabilirsiniz ve yeni yıla daha fit girebilirsiniz. Metabolizmayı normale döndürmeye yönelik bir beslenme programı uygulanması ardından vücuda bilindiğin dışında mesaj vererek ve onu şaşırtarak hızlı kilo kaybı sağlayabilirsiniz.

 YAĞ YAKTIRAN ÇAY:

1 litre suya yarım limon+ 5 dal maydanoz doğranır  ve kaynatılır. Kaynamış suya 1 yemek kaşığı yeşil çay ve  3-4 top karabiber atılır ve beş dakika demlenir. Süzüp çubuk tarçınla günde 2-3 fincan içilir.

(Herhangi kronik hastalığınız yoksa, gebe ve emziklilik döneminde değilsek)

Sağlık dolu fit bir yıl dilerim.

Diyetisyen Sedef Özdemir

Özel Olbamed Hastanesi

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.