İlk Erik 300 liradan satıldı

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde örtü altı Can Erik hasadına başladı.

İlk Erik 300 liradan satıldı

İlk hasadında kilosu 300 TL'den satılan erik küçük paketlerle tüketiciye ulaştırılıyor. İlçeye bağlı Ayaş Mahallesi'nde örtü altına alınan erik bahçesinde 2016 yılının ilk hasadı bugün yapıldı. Dr. Cengiz Yıldız'a ait 10 dönüm erik serasında yapılan hasadın ardından 100 gramlık paketlere konulan erik başta İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde bulunan tüketicilere gönderildi.

10 yıldır erik yetiştiriciliği yapan Cengiz Yıldız, Türkiye'nin ilk erik hasadının şubat ayında yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Emekli olduktan sonra çok sevdiğim çiftçilikle uğraşıyorum. 10 yıldır örtü altı erik yetiştiriciliği yapmaktayım. Bu yıl ilk defa şubat ayında erik hasadı yapıyorum. Türkiye'nin ilk erik hasadını yapmaktan dolayı çok mutluyum. İlk hasatta 250 kilo erik topladık ve kilosunu 300 TL'den sattım. İlk turfanda erik olduğu için pahalıya satıyorum. İnşallah bundan sonraki yıllarda da Türkiye'nin ilk erik hasadını buradan yapacağız" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36