Nesli tükenmekte olan Kızıl Şahin'e Gülnar Belediyesi sahip çıktı

Mersin’in Gülnar İlçesi Yarmasu Mahallesinde Muhammet Sümbül tarafından arazide karlar içinde bitkin şekilde bulunan ve sağ kanadının yaralı olduğu belirlenen kızıl şahin kuşuna Gülnar Belediyesi sahip çıktı.

Nesli tükenmekte olan Kızıl Şahin'e Gülnar Belediyesi sahip çıktı

Muhammet Sümbül  isimli vatandaş, Nesli tükenmekte olan bir tür olan Kızıl Şahin’i bulduğunu Mahalle Muhtarı Mustafa Güneş’e bildirir.  Muhtar Güneş ise bakıma muhtaç ve tedavi edilmesi gerektiğini düşündüğü için Gülnar Belediye Başkanı  Ahmet Günel’e haber verir. Buna üzerine Başkan Günel, ekiplerini yaralı Kızıl Şahin için seferber eder.

Gülnar Belediyesi Veteriner Hekimimiz Tolga Çalışkan tarafından teslim alınan ve sağ kanadının yaralı olduğu belirlenen kızıl şahin, hemen tedavi altına alındı ve yaralı bölgeye ilk müdahaleler yapıldı. Sıvı kaybı ve beslenme ihtiyacı karşılandı.

Nesli Tükenmekte olan Kızıl Şahin içini kurtarmak için ekiplerinin elinden geleni yaptığını belirten Başkan Günel  yaptığı açıklamada; “ Yarmasu Muhtarımız Mustafa Güneş bizzat beni arayarak yaralı bir kuş bulduklarını haber verdi. Onun üzerine bende Veteriner Hekimimiz Tolga Çalışkan’a haber vererek kuşumuzu gidip yerinde görmelerini söyledim. Kuşumuzun nesli tükenmekte olan Kızıl Şahin kuşu olduğunu tespit ettiklerini bildirdiler. Kanadından yaralı, bitkin şekilde teslim alınan kuşumuz gerekli bütün tedavileri yapılarak genel durumu düzeltildi. Şu anda gayet sağlıklı olan kuşumuzu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edeceğiz. Bütün doğa sevenlere, hayvan sevenlere ve duyarlı vatandaşlarımız Muhammet Sünbül’e  teşekkür ediyorum” dedi.

Veteriner Hekim Tolga Çalışkan ise, ‘Kanadından yaralı olan kuşumuza ilk müdahaleyi olay yerinde yaptık. Teslim aldığımız kuşumuzun tedavilerini ve beslenme ihtiyaçlarını gidererek genel durumunu düzelttik. Durumu normale dönen kuşumuzu doğaya dönebilir.” dedi.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36