Öz Susanoğlu Turizm Geliştirme Kooperatifi Belde Sakinleri İle Atakent’i Konuştular

Öz Susanoğlu Turizm Geliştirme Kooperatifi Belde Sakinleri İle Atakent’i Konuştular

Öz Susanoğlu Turizm Geliştirme Kooperatifi Belde Sakinleri İle Atakent’i Konuştular

  S.S.  Öz Susanoğlu Turizm Geliştirme Kooperatifi yaptığı ve yapacağı faaliyetleri üyelerine anlatmak için bir toplantı düzenledi.

 Toplantıya kooperatif üyeleri yanı sıra çok sayıda çevre sitelerden yönetici ve site sakinleri de katıldı. Açılış konuşmasında öncelikle kooperatifin amacının ve faaliyet konusunu okudu.

Toplantıda kooperatifin yönetim kurulu üyeleri Hasan Erden, Ahmet Akaydın, Şehbal Kurthal Hamış ve Ahmet Gürkan Selvi hazır bulundu.

 

 

Kooperatif Başkanı Ahmet Doğan, öncelikle kooperatifin amaç ve faaliyet konuları hakkında bilgi verdi.

Başkan Doğan, “Kooperatifin amacı; doğal, tarihi, arkeolojik ve kültürel turizm değerleri ile diğer turizm potansiyelinin gelişmesine yardımcı olmak ve ortaklarının turizm ile ilgili ihtiyaçlarını karşılamaktır.

Bu amaçla kooperatif:

1) Turistik tesisler yapmak için gerekli arsa ve arazileri alır ve kiralar, turistik tesisler ile yardımcı kollarını kurar, bunları işletir veya işlettirir.

2) Taşınır ve taşınmaz mal alır, yaptırır, restore eder, satar, kiralar, kiraya verir, ipotek eder, ferağ ve teferruğda bulunur ve benzeri tasarruflarda bulunur.

3) Yurt içinde ve yurt dışında şubeler açar, acentelik kurabilir.

4) Turistik ürünlerin imali, değerlendirilmesi ve pazarlanması için çalışır.

5) Kara, deniz, hava ulaşım araçları ile turistik amaçlı seyahatler düzenler, deniz ulaşım araçları ile tekne ve yatların yapımı ve işletmeciliğinde bulunur.

6) Faaliyetleri kapsamında sağlıklı, temiz ve dengeli bir çevrenin sağlaması ve çevre kirliliğinin önlenmesi için çevrenin korunması çalışmalarına katılır, yetkili makamlarla ve ulusal ve uluslararası çevre kuruluşlarıyla işbirliği yapar, ortak projeler üretir ve bu projeleri yürütür.

7) Kredi ihtiyacının karşılanması amacıyla ilgili finansman kuruluşlarına başvuruda bulunur, borçlanır, açılan kredinin zamanında ve amacına uygun kullanılmasını sağlayıcı tedbirleri alır.

8) Diğer kooperatiflerle işbirliği yapar.

9) Amacına uygun faaliyeti bulunan şirketlere ortak olabilir.

10) Turizm Geliştirme Kooperatifleri üst kuruluşlarına girer.

11) Ortakların sigorta ihtiyaçlarına aracı olur.

12) Faaliyetleri kapsamında verilen hizmetin etkinliğinin artırılmasına yönelik araştırmalar yapar, bu konuda danışmanlık hizmeti alır, ortaklarını eğitir ve bu amaçla gerekli personel istihdam eder.

13) Gerektiğinde konusu ile ilgili eğitim, yayın, araştırma ve benzeri faaliyetlerde bulunur.

14) Amacı doğrultusunda fonlar oluşturabilir.

15) Sağlık turizmi ile ilgili her türlü faaliyette bulunabilir.

16) Tarımın turizme entegrasyonu çerçevesinde; her türlü bitkinin üretilmesini, kültür çalışmalarının yapılması ve bunlarla ilgili turistik faaliyetleri düzenleyebilir ve katılabilir”   diyerek faaliyet konularını okudu.

Başkan Doğan, Kooperatifin logo çalışmasının tamamlandığını patent işlemlerinin devam ettiğini, şu an sekiz personelle sahil temizlik işlerinin yürütüldüğünü, sentetik olmayan, insan sağlığına zarar vermeyen iplik ve kumaşlardan her türlü işlemlerin yapılabileceği bir atölyenin kurulduğunu, eski belediye çay bahçesinin nezih bir ortam haline getirilerek ailelerin burada hem dinlenip hem eğlenebileceklerini,  ayrıca burada koop. üyeleri kendi ürettikleri mamulleri pazarlayabilmeleri için standlar yapılacağını, bütün bu çalışmaları yaparken hem üretim yapmak, hem istihdam yaratmak, hem de burada tatil yapan insanların huzurlu ve keyifli bir tatil yapmalarını amaçladıklarını söyledi.

Kooperatifi 110 üyeyle kurduklarını söyleyen Kooperatif Başkanı Ahmet Doğan, “Biz Atakent’te yaşıyoruz ve Atakent’i daha yaşanılır, daha güvenli ve huzurlu bir hale getirmek için elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi.

Ayrıca mahalle sakinlerimizin düğün, nişan nikah gibi toplu merasimlerinde hizmete giren aile çay bahçemiz hizmet verecek. Ailenin rahat, huzur ve güven içerisinde titiz ve kaliteli hizmet anlayışı ile aile çay bahçemizde hizmet vermeye başladık. Kaliteyi ucuza bulacakları imkanlar ile kooperatifimiz hizmette olmaya devam edecek. Ayrıca talebin yoğun olması bizleri heyecanlandırdı’ dedi.

 

Site sakinlerinden söz alan vatandaşlardan H.Atılğan, Atakent’ teki bütün site yöneticilerinin kooperatife üye yapılmasını talep etti. Sahilde yaşadıkları sorunları anlattı.

 

Atılgan, “Bizler de kooperatife üye olalım bir yerlere gittiğimizde söz hakkımız olsun’’ diyerek görüşlerini bildirdi.

 

Atılgan ve katılımcılar, genel olarak yapılan faaliyetin çok güzel olduğunu vurgularken, bir çok kişinin katılamadığını ve önümüzdeki günlerde daha geniy kapsamlı bir katılımla yeniden toplantı yapılmasını talep ettiler.

Ayrıca toplantının sonunda,  sahildeki ışıklandırmanın yetersiz olduğunu, tuvaletlerin az olduğunu, olta avcılığının yasaklanması gerektiğini gibi bir çok konu masaya yatırıldı ve çözüm önerileri dinlendi.

 








 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36